Dé Logistieke Speeddate 2022: Voorjaarseditie

Op maandag 25 april heeft de voorjaarseditie van Dé Logistieke Speeddate (DLS) plaatsgevonden, in-house bij Dynamic People B.V. in Amsterdam. Tijdens dit evenement gingen 15 logistieke HBO-/ WO-studenten en jong professionals uit heel Nederland op een laagdrempelige en efficiënte manier 1-op-1, 10 minuten in gesprek met 9 verschillende logistieke bedrijven.

Opening

Om half 11 begon het evenement met een korte toespraak van organisatoren Vincent en Tony en hostess Ellen Oosterwijk van Dynamic People. Vervolgens gingen we door met de eerste masterclass die werd gefaciliteerd door de gemeente Amsterdam. Hierbij werd uitgebreid stilgestaan bij de rol van ICT en logistiek binnen de gemeente en de innovatie die zij hebben doorgevoerd in samenwerking met Dynamic People. De gemeente heeft de volledige planning en sturing van het afvalinzamelingsproces gedigitaliseerd. Dit wordt ook wel ‘logistiek zonder papier’ genoemd. Terwijl de bedrijven op de achtergrond binnenstromen en hun kantoor op orde maken loopt de masterclass op zijn einde en is er nog wat ruimte voor vragen.

Speeddates

Na afloop van masterclass werd even een korte pauze gehouden. Om 12 uur werd het programma met een beamer op een witte muur geprojecteerd en gingen de eerste studenten en jong professionals op zoek naar de bedrijven waar zij mee gematcht zijn. Daarnaast kon er tussen de rondes door nog een bezoek worden gebracht aan TNO die een tool ontwikkelt over ‘leidinggeven aan innovatie in de logistiek’. De eerste speeddate rondes duurde tot half twee, waarna er een heerlijk verzorgde lunch klaar stond.

Masterclass Stroom Recruitment

Na de lunch gingen we om half drie door met de tweede masterclass die werd gefaciliteerd door Stroom Recruitment. Hierbij werd uitgebreid stilgestaan bij de trends binnen de huidige arbeidsmarkt. Daarnaast werd er ingezoomd op de verschillende functies en richtingen die je in kunt slaan als jong professional na het afstuderen. De masterclass werd afgerond met tips en tricks over het maken van een CV, do’s en don’ts bij een sollicitatiegesprek en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Speeddates

Na afloop van de tweede masterclass gingen we gelijk door met de nieuwe speeddate rondes. Om drie uur werd het programma wederom op de witte muur geprojecteerd en gingen studenten en jong professionals weer op zoek naar de recruiters en HR-professionals van bedrijven. De laatste speeddate rondes duurde tot half vijf, waarna iedereen kon aansluiten voor een met een borreltje en snack. Op maandag? Jazeker!

Afsluiting

We zijn ontzettend blij dat we alle studenten, jong professionals en bedrijven in Amsterdam mochten verwelkomen. Namens het bestuur van Jong Logistiek Nederland willen we iedereen hartelijk bedanken voor hun deelname. En natuurlijk willen we in het speciaal onze hostess Nicole Rahusen en Ellen Oosterwijk bedanken voor hun goede zorgen.

Heb je interesse om de volgende editie ook mee te doen? Stuur ons dan een mail naar projecten@jonglogistiek.nl en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Fotoverslag