Dé Logistieke Speeddate – Digital Edition

Woensdag 21 april organiseerde Jong Logistiek Nederland alweer de derde COVID-editie van Dé Logistieke Speeddate. In deze bizarre nieuwe realiteit zijn wij uitgedaagd om op nieuwe en creatieve manieren toch te blijven werken aan de versterking van de logistieke sector in Nederland. Met de e–DLS hebben wij deelnemers en bedrijven via een speeddate gematched voor een potentiele stage, traineeship of baan binnen de logistieke sector.

Omstandigheden waren wederom weer anders dan bij de eerste en tweede digitale editie. Ondanks de digitale moeheid wisten er toch 33 man/vrouw ons digitale welkom te vinden. We hebben gemerkt dat vele logistieke bedrijven staan te popelen op nieuw jong logistiek toptalent. De volgende bedrijven waren deze editie aanwezig:

  • Boltrics
  • Dimensys
  • DPA
  • H&S Group
  • Lidl
  • Mainfreight
  • Sendcloud
  • Supply Value

De opening

Om 12 uur werd iedereen centraal in de Teamsomgeving verwelkomd door Tony, de Project Coördinator van JLN. Naast de kandidaten waren ook de bedrijven en partners van JLN uitgenodigd. Tony begon met een korte uitleg over de middag en gaf iedereen nog even de gelegenheid tot vragen stellen. Daarna werd het woord even gegeven aan Kevin Pashouwers. Met 17 jaar de jongste deelnemer en een logistiek CV waar je als starter jaloers op kunt zijn. Kevin liet zien dat hij kansen benut door vraag en aanbod goed op elkaar aan te laten sluiten en daarmee een eigen bedrijfje heeft op kunnen zetten met de verkoop van rekenmachines.

De brug werd geslagen naar Daan Meboer, CEO bij Uturn – een platform voor container transport. Daan heeft zijn ervaringen kunnen delen van toen hij nog logistiek student was en zich na het behalen van zijn diploma heeft op kunnen werken tot zelfstandig ondernemer.

Tussendoor konden onze logistiek goeroes Hessel Visser en Hans Damen ook hun ervaringen nog delen en als we daar iets van mogen onthouden, dan is het wel de tip over LinkedIn uitnodigingen: Zorg dat deze persoonlijk is!

Er werd tevreden afgesloten en iedereen was klaar om vervolgens om 1 uur te starten met zijn of haar eerste speeddate.

De speeddates

In totaal zijn 19 studenten en Young Professionals gekoppeld aan de bedrijven. Uiteenlopende bedrijven, van logistiek dienstverleners tot een supermarktketen en bedrijven op het gebied van IT maar logistiek ademen. Allen op zoek naar jonge, talentvolle logistieke aanwas.

In totaal waren er 12 speeddate rondes van ieder 20 minuten. Het was hard werken voor zowel kandidaat als bedrijf. Er waren wissels ingebouwd van 5 minuten maar geen pauze dit keer. Doordat iedereen vooraf aan de speeddate netjes een uitnodiging via Outlook had ontvangen zat iedereen op tijd aan zijn of haar digitale tafel.

Een mooie reactie van Vincent Both de Jong na afloop van de dag:

De Logistieke Speeddate van Jong Logistiek Nederland zit er alweer op. Erg leuk dat jullie ook in deze tijd netwerksessies organiseren 💡

Tony de Wolf bedankt voor de organisatie. Ik kijk uit naar de volgende editie 🙌

Zou je volgende keer ook weer willen speeddaten? Houd dan vooral onze website en social media kanalen in de gaten of schijf je in voor onze nieuwsbrief! Lijkt het je daarnaast leuk en interessant om lid te worden van JLN? Lees dan vooral hier verder over alle voordelen die een lidmaatschap oplevert en meld je aan!