Terugkijken naar Dé Logistieke Speeddate november 2019

Woensdag 6 november was de najaarseditie van Dé Logistieke Speeddate die dit jaar gelijktijdig met en ook op de Logistica en ICT&Logistiek Beurs in Jaarbeurs Utrecht plaats vond.

Een andere opzet ten opzichte van de vorige editie op 22 mei, maar zoals gebleken, een erg succesvolle opzet! Als Jong Logistiek Nederland kijken wij terug op een leuke en interessante middag, waarbij 33 jonge logistieke talenten aan 12 deelnemende bedrijven werden gekoppeld. Naast de bekende speeddates, hebben wij ook de deelnemers van Dé Logistieke Speeddate en de beursbezoekers hopen te inspireren tijdens de theatersessie samen met Jong Logistiek Talent winnaars.

Lees snel verder voor een samenvatting van de middag, veel leesplezier gewenst!

De speeddates

De vorige editie op 22 mei was als separaat evenement georganiseerd, waarbij deelnemers zich van tevoren voor moesten aanmelden. Het unieke aan deze najaarseditie was dat ook geschikte beursbezoekers spontaan konden aanschuiven bij één of meerdere speeddate rondes, afhankelijk van de beschikbaarheid die beheerd werd door onze DLS projectcoördinator Tony de Wolf. Naast dat we goed te zien waren in Hal 2 bij de theaters zijn ’s ochtends onze Regio Ambassadeurs Stan Spekreijse en Judith Hoedeman van Jong Logistiek Nederland nog de beursvloer over gegaan, op zoek naar geschikte speeddate kandidaten en geïnteresseerden voor de theatersessie ’s middags, en met succes, de zaal zat bomvol!

In totaal werden 33 studenten en Young Professionals gekoppeld aan 12 deelnemende bedrijven. Een aantal terugkerende bedrijven deden mee: DHL, CEVA, Inther Group, Koninklijke Marine en XPO Logistics. Dit rijtje werd aangevuld met een aantal nieuwe deelnemende bedrijven, namelijk: Lidl Nederland, Jumbo, Assa Abloy, Boltrics, DPA Logistics, DSV en Samsung SDS.

Uiteenlopende bedrijven, van logistiek dienstverleners tot supermarktketens en een softwarebedrijf, allen op zoek naar jonge, talentvolle logistieke aanwas.

Na de lunch stonden er 6 speeddate rondes op de planning. Sommige deelnemers waren zelfs zo enthousiast dat in de geplande pauze, een extra speeddate ronde ontstond! In 10 minuten tijd, zoveel mogelijk over jezelf vertellen en zoveel mogelijk te weten komen over (afstudeer)stages en baanmogelijkheden bij de bedrijven.

De theatersessie met de Jong Logistiek Talent winnaars, o.l.v. Jan-Dirk Stouten

Sinds 2014 wordt elk jaar hèt Jong Logistiek Talent van het Jaar verkozen tijdens de Logistiek Manager van het Jaar verkiezing. Tussen de verschillende speeddate rondes, namen Jong Logistiek Talent winnaars Mario Wopereis (2015), Stefan Kleijngeld (2016) en Tijs van Driel (2018) de aanwezigen mee in hun ervaringen als winnaars en wat dit hen heeft gebracht de afgelopen jaren tijdens de theatersessie: “Talentvolle tips voor jouw toekomst! De Jong Logistiek Talent winnaars vertellen over hun reis naar die felbegeerde titel”

Het publiek werd meegenomen en getriggerd door journalist, verslaggever en ondernemer Jan-Dirk Stouten om mee te denken en te discussiëren over een paar vooraf bedachte stellingen. Met behulp van humor werden onderwerpen aangekaart en goed beargumenteerd beantwoord.

Het belangrijkste wat ik geleerd heb tijdens de sessie is dat het enthousiasme tonen voor het vak en dingen ondernemen naast je studie enorm helpen als beginnend logisticus. Maakt niet uit of je man of vrouw bent, zolang je weet waar je het over hebt en inzet en enthousiasme toont kan je overal komen. Niet bang zijn om fouten te maken en ervoor gaan!

Locatie: De Logistica beurs

Dé Logistieke Speeddate vond plaats tijdens Logistica en ICT&Logistiek, beurzen waar innovatieve toepassingen op het gebied van mechanisatie en automatiseren in de logistiek en supply chain centraal staan. Naast de speeddates en de theatersessie was er tijd en ruimte om exposanten van de beurs te bezoeken en de seminars bij te wonen.

Dé Logistieke Speeddate 2020

De volgende editie van Dé Logistieke Speeddate staat alweer gepland, op 22 april 2020. Zet ‘m snel in je agenda en zorg dat je erbij bent! Houd onze website en social media in de gaten voor updates en wie weet vind jij je eerste of volgende stage of baan!

Lijkt het je daarnaast leuk en interessant om lid te worden van JLN? Lees dan vooral hier verder over alle voordelen die een lidmaatschap oplevert en meld je aan!

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur