Eventverslag: BAS Group

Donderdag 16 mei stond een bedrijfsbezoek aan de BAS Group te Etten-Leur in de agenda waaraan een selecte groep JLN’ers en vLm’ers deelnamen. In 1986 begonnen Ger en zijn vrouw
Janet met één vrachtwagen de onderneming waarmee zij zich specialiseerden in Italië-vervoer. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in
zowel Italië als Slowakije dat zich focust op zowel transport, distributie en warehousing. Na ruim dertig jaar is het bedrijf nog steeds in handen van de familie waar Brabantse nuchterheid en
ondernemerschap voorop staan. “’Kan niet’ bestaat niet” is het devies. Geen wonder dan ook dat de BAS Group zich in 2015 mocht onderscheiden met de TLN ondernemersprijs. Bij binnenkomst werden wij hartelijk ontvangen door Operations Manager Ron Cleijsen die werd bijgestaan door Logistics Engineer Aron Vermeulen en Teamleider Operations Alex van Oijen. Na kennismaking en een korte introductie over het bedrijf en hun werkzaamheden was het tijd voor een Gemba Walk bij de crossdock activiteiten in het warehouse van het bedrijf.

Gemba Walk

Uitgerust met pen en papier vertrokken we in twee groepen voor een kijkje in de keuken van de BAS Group. Aan ons de vraag om op zoek te gaan naar eventuele verspillingen of verbeterpunten in het proces. Met een kritische blik aanschouwden wij alle deelprocessen en de invulling daarvan. Nadat iedereen hun bevindingen had genoteerd, werd het tijd om deze te delen met het bedrijf. Echter moest dit nog even op zich laten wachten omdat wij ons eerst te goed mochten doen aan een uitgebreid buffet dat het bedrijf verzorgd had.

Brainstormsessie

Tijdens de brainstormsessie kon iedereen zijn of haar bevindingen delen met het bedrijf. De bedrijfsleden namen een open en eerlijke rol aan in deze brainstormsessie waardoor wij er gezamenlijk in slaagden om meerdere ideeën te formuleren waarmee het bedrijf in de toekomst aan de slag kan. Er werd afgesloten met een borrel waarbij nog uitgebreid werd verder gepraat over allerlei logistieke zaken waar zowel het bedrijf als andere genodigden mee te maken hebben. Al met al dus zowel voor de genodigden als het bedrijf een leerzaam event dat door het bedrijf op een fantastische manier gefaciliteerd werd.

Bevindingen

Na de Gemba Walk en de brainstormsessie zijn volgende punten opgevallen:

  • Optimalisatie van barcodescanning voor de cross dock activiteiten
  • Het labelen van de goederen gelijktijdig met laden/lossen van de goederen door of bij de verzender organiseren
  • Het sorteren van goederen op basis van een postcode indelingen (herziening)
  • Toepassen van juiste hulpmiddelen voor het laden en lossen van vrachtwagens verbeteren

Graag danken wij de BAS Group en in het bijzonder Ron Cleijsen, Aron Vermeulen en Alex van Oijen die met gepaste trots hun bedrijf uitdroegen.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur