Graaf je in de wereld van Hitachi!

Jong Logistiek Nederland (JLN) is een organisatie die de kloof tussen studenten en bedrijfsleven probeert te verkleinen door middel van bedrijfsbezoeken, speeddates, borrels en andere evenementen. Zo stond er op 19 april een bezoek bij Hitachi op de planning, waar 12 leden van JLN aanwezig waren.

Rond 13:00 uur begon de dag met een presentatie van Annelies van der Staaij, supply chain manager bij Hitachi Amsterdam. Hitachi Construction Machinery is, zoals de naam al zegt, een producent in graafmachines. Er worden wielladers en graafmachines op wielen en op rupsbanden gemaakt in de fabriek in Amsterdam. Daarnaast is er nog een fabriek in Oosterhout waar de mini graafmachines en de machines met speciale applicaties worden gemaakt. In de hele wereld is een grote vraag naar graafmachines en Hitachi heeft de derde plek ingenomen wat betreft het marktaandeel. Het dealernetwerk en de leveranciers zitten over heel de wereld verspreid, met de grootste leverancier in Japan.

De fabriek in Amsterdam is in 2002 gebouwd, maar al snel bleek dat dit te klein was en werd er een tweede hal bijgebouwd in 2006. De eerste hal wordt gebruikt voor de constructie van de losse onderdelen. De tweede, nieuwe, hal wordt gebruikt voor de assemblage van de machines.

Rondleiding door de fabriek

Na de presentatie mocht de groep zich klaar maken voor een rondleiding door de fabriek door Hans Koerts Meijer. Met gele veiligheidsvestjes en –helmen begon de rondleiding in het trainingscentrum waar werd uitgelegd dat dealers en klanten trainingen krijgen om met de machines om te gaan. Dit gebeurt zowel in Amsterdam, als op locatie. Er zijn drie trainers bij Hitachi die de trainingen verzorgen.

De rondleiding vervolgde zich in de fabriek. Bij de ingang stonden verhalen van ongelukken die zijn gebeurd en hier werd weer benadrukt hoe belangrijk de veiligheid is in de hele fabriek. Hitachi is actief bezig met Kaizen, waar fouten vooraf zo veel mogelijk voorkomen worden.

Via het lassen, testen, schuren en spuiten liep de groep door de fabriek en kon het hele proces van de productie van een graafmachine volgen. Vervolgens mochten ook de assemblage lijnen van de twee soorten graafmachines bekeken worden, net als de wasstraat het buitengebied. In het zonnetje stonden de oranje graafmachines te wachten om opgehaald te worden door de dealer en hier kon een mooie groepsfoto niet ontbreken.

Demonstratie

Na de rondleiding was duidelijk hoe de machines gemaakt worden, maar een demonstratie over hoe de machines werken kon natuurlijk ook niet ontbreken. Vanuit het auditorium kon de groep kijken naar een graafmachine en een wiellader die in de zandbak aan het ‘spelen’ waren. Hier werd zeer enthousiast op gereageerd en ook veel vragen volgden uit de hele dag.

Het een na laatste onderdeel was een quiz over JLN en Hitachi en de winnaars kregen een goodiebag met goodies van JLN en Hitachi. De dag werd afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje waar alle aanwezigen nog even met elkaar konden napraten over de dag en natuurlijk konden netwerken.

Ik wil alle aanwezigen en betrokken bedanken voor de inzet op deze dag!

Is jouw interesse gewekt en wil jij graag een event van Jong Logistiek Nederland bijwonen? Kom dan bijvoorbeeld op 26 april naar de supply chain day Animal food in Oss, op 26 Mei naar WP Haton in Panningen of op 31 mei naar de speeddate/borrel van JLN en Logos in Amsterdam.

Add Comment