JLN bezocht Groningen Seaports

Op 27 mei brachten Jong Logistiek Nederland en Vereniging Logistiek Management een gezamenlijk bezoek aan Groningen Seaports.

Van beide verenigingen waren er ongeveer evenveel mensen, wat zorgde voor een gevarieerde groep bezoekers.

Vanuit Groningen Seaports  werd de dag verzorgd door Bernard Piek, senior projectleider Port Technology.  Groningen Seaports ontwikkeld en onderhoud de haven van Delfzijl en de Eemshaven om daarmee afnemers/bedrijven op dit terrein te laten vestigen. Men richt zich daarbij op bedrijven die actief zijn in de energie, chemie en/of recycling sector.  Wat het meeste opvalt zijn de grote kades en schepen die gebruikt worden voor de plaatsing en onderhoud van windmolens op zee. Ook een aantal grote kolencentrales die met grote schepen worden bevoorraad zijn te zien. Door deze energiecentrales en de binnenkomst van de trans-Atlantische internetkabel in de haven is deze locatie zeer geschikt voor data centers. Google is de eerste grote internetgigant die hier een datacenter laat bouwen.

Na de presentatie kregen we tijdens de bustour een goede indruk van de grootte van de haven en de gevestigde bedrijven. Na terugkomst werd in een interactieve sessie besproken wat de voor- en nadelen zijn voor een bedrijf om zich te vestigen in de Eemshaven. Ter ontspanning stond er daarna een rondvaart op het programma met snelle rubberboten. Dit gaf een mooi zicht op de haven en afgemeerde schepen. Ter afsluiting is er nog geborreld en werd er besproken wat we allemaal gezien hadden.

Add Comment