Jong SLF vaccinatiecampagne

Op 8 juni organiseerde het Jong SLF een webinar speciaal voor jonge talenten over de inzet van service logistieke kennis bij de vaccinatiecampagne. Nadat onze gasten van Jong Logistiek Nederland en de deelnemers van Jong SLF waren welkom geheten, nam Paul Enders het woord. Paul maakte samen met een aantal service logistiekelingen uit het bedrijfsleven en professoren van universiteiten een plan voor de GGD om de priksnelheid op een vaccinatielocatie te verhogen. Hij vertelde hoe dit plan tot stand kwam, welke hordes genomen moesten worden en wat uiteindelijk praktische oplossingen waren voor het vaccinatieproces.

En met resultaat! Misschien heb je het zien langskomen in de krant of in een nieuwsbericht: Met het plan van Paul en zijn team, verhoogde het aantal prikken per uur met maar liefst 20 stuks, naar totaal 60 prikken per uur. Daarnaast werd het algemene proces overzichtelijker en meer gestructureerd, door gebruik te maken van ervaringen uit ons mooie vak service logistiek.

Uiteindelijk gingen de jong professionals met elkaar en Paul in discussie over de vraag ‘Wat nu?’. Hoe gaan we ons voorbereiden op de herfst? Wat zou anders kunnen? Dit leverde soms meer vragen dan antwoorden op, maar ook een boeiende discussie met waardevolle input vanuit de deelnemers. Met als conclusie dat wij waarschijnlijk heel anders de vaccinatielocatie bekijken dan anderen. Geen prikselfie voor de deelnemers aan het webinar; wij zijn diegenen die een foto maken van de administratiebalie, de looplijnen en de overzichtelijke ruimtes.

Tot slot nog een oproep: Zoals aangekondigd tijdens het webinar, zijn wij op zoek naar jonge enthousiastelingen die zich willen aansluiten bij het Jong SLF kernteam. Deze groep denkt mee over volgende events en de structuur van het Jong SLF. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hieraan besteedt, maar naar schatting kost je dit een paar uurtjes per maand. Lijkt het je interessant en wil je er meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Bron: Service Logistics Forum