Op bezoek bij XPO en H&M

Donderdag 21 juni was Jong Logistiek Nederland te gast bij XPO Logistics in Tilburg. XPO Logistics is een toonaangevende logistiek dienstverlener waarvoor onder andere H&M de logistiek geregeld wordt.

De diensten die XPO levert aan H&M zijn het picken, packen en shippen, het gaat hierover de kleding die online besteld wordt bij H&M. JLN wou een andere dynamiek geven aan een event en naast dat er een rondleiding door XPO was is er ook een super gave pubquiz gehouden. De middag begon met een presentatie over XPO en deze werd gegeven door Sjoerd Heijmans, corporate recuiter bij XPO.

De pubquiz

Nadat de bedrijfspresentatie over XPO was afgelopen werden de eerste drie rondes van de pubquiz gespeeld. De aanwezige kregen allemaal een nummer en vormde zo een groep om de quiz te kunnen gaan spelen. De deelnemers werden wel uitgedaagd en moesten af en toe goed nadenken over de verschillende soort vragen die bij de pubquiz voorbij kwamen. Nadat de eerste drie rondes erop zaten was het tijd voor de rondleiding. Tijdens de rondleiding werden de deelnemers mee in het proces genomen, kregen een duidelijk beeld wat XPO allemaal voor H&M doet en hoe mens en machine samenwerken in dit magazijn. Om een voorbeeld te geven wordt er gebruikt gemaakt van een sorteermachine om de kleding te sorteren. Toen de indrukwekkende rondleiding was afgelopen was er een korte break waarbij er gedacht is om de innerlijke mens te verzorgen.

En toen kwam er een eind aan…..

Toen de magen weer gevuld waren was het tijd voor de laatste drie rondes van de pubquiz. Hierbij zoals het hoort bij een echte pubquiz zat er een verraderlijke muziek/fragment ronde in, deze ronde was ook het meeste punten waard dus de oren werden gespitst. Uiteindelijk werd er 1 groep de winnaar en deze gingen naar huis met een mooie prijs beschikbaar gesteld door XPO Logistics. Aan al het moois kwam weer een einde, nadat de pubquiz afgelopen was en de winnaars bekend waren werd er nog lekker geborreld en gingen de deelnemers wijzer en voldaan weer richting huis. De organisatoren van dit event hopen dat de deelnemers aan het XPO/H&M event een leuke middag gehad hadden, en hopelijk zien we jullie snel terug bij een volgend JLN event!