Terugkijken naar Dé Logistieke Speeddate – Digital Edition april 2020

Woensdag 22 april organiseerde Jong Logistiek Nederland  Logistieke Speeddate – Digital EditionIn deze bizarre nieuwe realiteit zijn wij uitgedaagd om op nieuwe en creatieve manieren toch te blijven werken aan de versterking van de logistieke sector in Nederland. Met de eDLS hebben wij deelnemers en bedrijven via een speeddate gematched voor een potentiele stage of baan binnen de logistieke sector.

Om 9 uur ‘s ochtends werd een vlog gepost van vroegtijdig gepensioneerd Generaal Hans Damen die de kandidaten een hart onder de riem stak in deze corona-tijd. Om 12 uur werd het welkomstwoord van Melvin de Kok, voorzitter van JLN geplaatst in de online teamsomgeving. Om 1 uur begon daarna de eerste ronde speeddates gelijktijdig met de TNO workshop. 

De speeddates

In totaal werden meer dan 30 studenten en Young Professionals gekoppeld aan bedrijven Lidl, DSV, Dimensys, XPO en AS Watson. Uiteenlopende bedrijven, van logistiek dienstverleners tot een supermarktketen en een softwarebedrijf, allen op zoek naar jonge, talentvolle logistieke aanwas. 

In totaal waren er 11 speeddate rondes van ieder 20 minuten. Het was hard werken voor zowel kandidaat als bedrijf. Er waren wissels ingebouwd van 5 minuten en een korte pauze van een half uur. Doordat iedereen vooraf aan de speeddate netjes een uitnodiging via Outlook had ontvangen zat iedereen op tijd aan zijn of haar digitale tafel. 

Een paar reacties die wij live tijdens en vlak na de sessies mochten ontvangen: 

S. Smit: Goed geregeld! Werkt super allemaal en dat in zo’n korte tijd. Bedankt!


J. Both: Het zijn leuke gesprekken!


XPO: Wij hebben erg leuke gesprekken gehad vandaag, zeker een geslaagde dag! Dank voor de goede organisatie en een fijne avond! 


N. Stork: Bedankt. Complimenten voor hoe het is geregeld!


Lidl: Ik vond het erg leuk! Bedankt voor de organisatie, ging erg soepel.


J. Vloet: Ik vond het een fijne en efficiënte manier om op deze manier in contact te komen met bedrijven! Het was ook erg handig dat mijn CV alvast werd opgestuurd naar de bedrijven voor de speeddates. Op die manier wisten ze al een beetje wie ik was en zo is het wellicht ook gemakkelijker om contact te houden.

Workshop TNO – Leidinggeven aan innovatie in de Logistiek 

TNO verzorgde tijden de e-DLS een workshop over een tool voor leiderschap (Tool Innovatie Leiderschap, afgekort “TIL)De Tool helpt gebruikers te bepalen of ze geschikt zijn om ‘leiding te geven aan een innovatie’. Met deze tool kijk je naar je eigen competenties. Je benoemt je leerdoelen om bepaalde competenties te verbeteren en op een overzicht kun je zien welke cursussen kunnen helpen om die competenties te verbeteren. 

In totaal deden 11 deelnemers mee aan deze sessie en werden ze ondersteunt door 3 TNO coaches. De meesten vonden het heel leuk en praktisch om zo een inkijkje te hebben in het leidinggeven aan een innovatie (voor als ze later manager zijn), en welke vaardigheden je daarbij nodig hebt. Daarmee bereikt de TIL het beoogde doel: vooral bewustzijn creëren over wat komt kijken bij innovatie leiderschap. TNO neemt de op- en aanmerkingen mee die zij tijdens de sessie heeft verschaft.

Zou je volgende keer ook weer willen speeddaten? Houd dan vooral onze website en social media kanalen in de gaten!

Lijkt het je daarnaast leuk en interessant om lid te worden van JLN? Lees dan vooral hier verder over alle voordelen die een lidmaatschap oplevert en meld je aan! 

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur