Terugkijken naar Dé Logistieke Speeddate

Woensdag 22 mei vond de eerste Logistieke Speeddate van dit jaar plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Als bestuur en organisatie kijken wij terug op een succesvolle en inspirerende dag waarbij wij wederom jonge logistieke talenten aan diverse werkgevers hebben weten te koppelen. Daarnaast hopen wij dat velen geïnspireerd zijn door de break-out sessies van Yacht, de TopSector Logistiek, het KennisDC Logistiek en Justin Junier als key note spreker.

In dit artikel geven wij een samenvatting van de dag, veel leesplezier gewenst!

De speeddates

Met een zeer divers aanbod aan werkgevers actief in verschillende sectoren zoals Supply chain IT-software, logistiek dienstverlening, e-commerce, productie en defensie was er voor elke deelnemer genoeg aanbod om het gesprek voor een nieuwe stage of baan aan te gaan!

In totaal waren er elf bedrijven die deelnamen aan de speeddates: Picnic, Inther, Defensie, Yacht, CEVA, XPO, Vreugdenhil Dairy Foods, Manhattan Associates, DHL, Young Dimensys en Louwman.

In de middag stonden 10 speeddate rondes van elk 10 minuten centraal waarbij werkgevers de kans hadden om verschillende mensen te spreken en rekening is gehouden met voorkeuren van zowel werkgever als deelnemer. De speeddaters hadden 3-5 speeddates waarbij we niets dan positieve reactie hebben ontvangen.

Op woensdag 22 mei kwam ik naar De logistieke speeddate met de intentie om nieuwe connecties op te doen, nieuwe bedrijven te leren kennen en meer te leren over een toekomst in de logistiek. Dit is allemaal gelukt! Door met meerdere bedrijven te spreken over mijn interesses en hun mogelijkheden hierin heb ik waardevolle connecties opgedaan voor mijn verdere school en professionele carrière. Wat ik ook zeer waardeer is de informele setting die gecreëerd werd. Dit bracht niet alleen comfort, maar gaf mij ook de mogelijkheid om tijdens elke speeddate volledig vrijuit te praten en te behalen waarvoor ik gekomen was. – Pepijn Wester

Break-out sessies

Yacht

De eerste break-out sessie van Yacht heeft mensen inzicht gegeven in hoe de wereld van werken aan het veranderen is. Michael Kropman heeft zijn kennis gedeeld over de arbeidsmarkt ontwikkelingen en verteld hoe je je als jong logistiek talent hierop kan voorbereiden.

KennisDC Logistiek

Nienke Hofstra heeft tijdens haar break-out sessie de deelnemer meegenomen in hoe verschillende factoren de menselijke besluitvorming kunnen beïnvloeden en wat voor impact die hebben op logistieke beslissingen.

Topsector Logistiek

Tijdens de laatste break out sessie heeft Menno Vos verteld over sociale innovatie, wat houdt sociale innovatie precies in en wat kan het logistieke bedrijven concreet opleveren als zij hierin gaan investeren.

Key note

Na een middag vol speeddates en break-out sessies sloot Justin Junier van Superheld.nu de speeddate rondes af met een inspiratiesessie over een gelukkig werkleven. Hij gaf de mensen concrete tips die je aan het nadenken zet om het beste uit je zelf en je werkleven te halen en om in zijn woorden “je innerlijke superheld wakker te maken”.

Voorzitter overdracht

Ten slotte werd de dag afgesloten met de voorzitter overdracht, na twee jaar droeg Stefan Kleijngeld het stokje over aan de nieuwe voorzitter: Melvin de Kok.

Stefan gaf een korte terugblik over waar we vandaan komen als vereniging en over wat hij samen met het bestuur afgelopen twee jaar heeft bereikt met Jong Logistiek Nederland.

Er werd even stil gestaan bij Stefan zijn inzet waarna Melvin het woord overnam en onze toekomstvisie deelde en hoe we ervoor zullen blijven zorgen dat JLN de verbindende schakel is in de logistieke sector tussen onderwijs, bedrijven, overheid, partners en de jonge logistici.

Van een van de deelnemende werkgevers hebben we al teruggekregen dat zij met een speeddater een vervolgafspraak hebben ingepland, hier doen wij het voor! Had je ook graag op de speeddate aanwezig willen zijn? Geen zorgen, de volgende editie is gepland tijdens Logistica op 6 november, wederom in de Jaarbeurs. Houd onze website in de gaten!

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur