Your Future in Logistics

Woensdag 10 april hebben Jong Logistiek Nederland, BUAS en JUSTIN Recruitment het evenement “Your future in Logistics” georganiseerd. Het doel van dit evenement was om studenten en pas afgestudeerden meer inzicht te geven in de logistieke arbeidsmarkt, wat kansen en bedreigingen zijn voor Young Professionals en hoe je jezelf opstelt als starter. De dag werd afgesloten met een paneldiscussie waarbij managers van Jan de Rijk, ABN-AMRO en Penske aanwezig waren. Zij hebben vanuit hun oogpunt kunnen vertellen over de keuzes die een bedrijf maakt bij het aannemen van een Young Professional, wat ze verwachten en wat ze kunnen bieden.

In de middag zijn er drie verschillende presentaties gegeven:

  • Wat is een millenial? Hierbij werd ingegaan op verschillende generaties. Nergens komen deze verschillen beter terug dan op de werkvloer. Hoe ga je om met deze verschillen en op wat voor manier kan je van die verschillen profiteren?
  • De logistieke arbeidsmarkt. Wist je dat een recruiter gemiddeld maar 7 seconden naar een cv kijkt? En dat er in de omgeving van Noord-Brabant en Zuid-Holland het afgelopen jaar een vacaturegroei van 27% was. De logistieke arbeidsmarkt is vol in beweging en logistieke young professionals kunnen daar nu vol van profiteren!
  • De quiz! Wat vonden de aanwezigen eigenlijk zelf? Door middel van een interactieve quiz konden de aanwezige young professionals zelf aan de slag met hun meningen en kennis van de arbeidsmarkt.

Na de soep met brood was het de beurt aan Arlette Sprangers (Penske), Marieke de Rouw (Jan de Rijk) en Bart Banning (ABN-AMRO) om hun visie te geven over hoe om te gaan met de nieuwste generatie afgestudeerden. Deze paneldiscussie werd geleid door Maarten van Rijn (BUAS).

Hoofdvragen voor de paneldiscussie:

  • Wat is de behoefte vanuit een bedrijf in een logisticus?
  • Hoe ga je om met trends?
  • Hoe behoud je jonge mensen bij je organisatie?

Nieuwsgierig? Bekijk de aftermovie van het event…

Deze blog werd geschreven door Justin Recruitment