10 vragen aan – Jasper Pot

Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden? En zijn deze eigenschappen belangrijk voor een carrière in de logistiek?

Nauwkeurig, ambitieus en doelgericht. Deze eigenschappen zijn naar mijn idee erg belangrijk voor een carrière in de Logistiek.

Welke opleiding heb je gedaan? Zijn de vakken/onderwerpen die je daar hebt geleerd relevant en hoe ontwikkel je je verder?

Vorig jaar heb ik de mbo-niveau 4 opleiding: Manager Transport en Logistiek met succes afgerond. In deze opleiding heb ik vooral de operationele kant van logistieke bedrijven gezien. En tevens geleerd om operationele zaken uit te voeren ten behoeve van de tactische en strategische doelstellingen van een logistiek bedrijf. Tijdens deze opleiding wist ik al vrij snel, dat ik meer logistieke kennis wilde opdoen. Vanaf 1-9-2018 ben ik daarom een vervolgstudie begonnen: AD Logistics Management.

Welke functie heb je uitgeoefend en hoe zag een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Tijdens mijn Mbo-opleiding ben ik, naast mijn praktijkopdrachten, opgeleid tot Transportplanner binnen Pot Verhuizingen en Logistiek. In het laatste jaar van deze opleiding kreeg ik de vraag of ik de Transportplanner tijdelijk wilde opvolgen. Dat was voor mij een hele leuke kans, omdat ik hiermee alles wat ik op operationeel gebied geleerd had, gelijk kon toepassen in het werkveld. Helaas wat dit maar tijdelijk, omdat er een nieuwe Transportplanner aangenomen was. Dit betekende voor mij dat ik een nieuwe uitdaging had: Iemand inwerken. Hier heb ik veel van geleerd, want hoe breng je jouw logistieke enthousiasme en ervaring over op iemand anders?

Ook ben ik in mijn laatste periode bij Pot bezig geweest met een aantal projecten, waaronder materiaalbeheer. Hiermee kon ik mijn operationele ervaringen toepassen in een tactische doelstelling. Daardoor heb ik gezien hoe verschillende logistieke stromen elkaar zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden.

Naast je dagelijkse werk ben je sinds kort ook actief bij JLN als Regio Ambassadeur, wat hoop je als RA te bereiken?

Als Regioambassadeur hoop ik nog meer enthousiaste, geïnteresseerde logistiekelingen te spreken/inspireren. Want in samenwerking met JLN kunnen we laten zien, hoe mooi en breed het logistieke werkveld is.

Waarom heb je er voor gekozen Regio Ambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te gaan halen?

Mensen spreken en inspireren heeft me altijd al aangesproken. Op een open dag kwam ik in contact met JLN en hoorde hoe mensen binnen JLN vol passie over de logistiek praatten. Er ging een logistieke wereld voor me open… Ik hoop dat ik door middel van JLN een nog mooier beeld krijg van de logistiek. En dat ik met nog meer interessante mensen in contact kom, waardoor ik m’n kennis en netwerk kan verbreden.

Hoe zou jij het logistieke klimaat in Nederland op het moment beschrijven? Wat gaat er goed en wat kan er beter?

De economie gaat beter, ook binnen de logistiek is dit erg merkbaar. Bedrijven kunnen weer investeren, waardoor er nog mooiere logistieke innovaties/oplossingen verwezenlijkt kunnen worden. De logistiek heeft naar mijn idee nog een erg suf imago. Bedrijven en mensen in Nederland moeten Logistiek niet meer als bijzaak zien, want logistiek is erg belangrijk binnen de economie.

Veranderingen in de logistiek, kunnen ook jezelf veranderen. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Over 5 jaar hoop ik dat ik mooie dingen in samenwerking met JLN heb bereikt. Ook hoop ik dat ik me dan nog steeds binnen de logistiek aan het ontwikkelen ben, of dit binnen een bedrijf, of bij een onderwijsinstelling is, dat zal de tijd zich leren.

Tenslotte, wat is je advies voor logistici in spe?

Logistiek is een afwisselende, dynamische markt. Ook is logistiek heel breed, dus probeer met zoveel mogelijke deelmarkten binnen de logistiek in contact te komen. En probeer je te blijven ontwikkelen binnen de logistiek, want samen kunnen we de logistiek nog mooier maken!

Personalia

Leeftijd  20
Woonplaats  Amersfoort
Linkedin  Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Bart Kooijman

Bart is sinds november 2018 de secretaris van JLN.

Bekijk de berichten van deze auteur