Dagvoorzitter Jaarcongres bekend gemaakt: Hans Damen!

Een jaarcongres is natuurlijk geen jaarcongres zonder dagvoorzitter. Maak kennis met de dagvoorzitter tijdens het JLN Jaarcongres 2017: Hans Damen!

Hans Damen is Directeur Materieel en Diensten bij de Koninklijke Landmacht en verantwoordelijk voor de logistieke ondersteuning van dit krijgsmachtdeel.

Hij  heeft meer dan dertig jaar ervaring in leidinggevende, logistieke en beleidsvormende functies bij het Ministerie van Defensie en de Koninklijke landmacht en heeft in deze tijd een behoorlijk ‘out of the box’  cv opgebouwd:

  • Hij heeft in binnen- en buitenland diverse operationele functies vervuld, maar ook als militair diplomaat bij de NAVO in Brussel;
  • Als commandant van de noodhulpeenheid heeft hij ervaring opgedaan met internationale interagency (interbestuurlijke) samenwerking;
  • Binnen Nederland heeft hij als lid van de Landelijke Operationele Staf mede vorm gegeven aan de samenwerking tussen politie, hulpdiensten, brandweer, gemeentes en defensie;
  • Als lid van Ambtenaar 2.0 heeft hij meegedacht over hoe de overheid digitaal en toegankelijker moet worden gemaakt;
  • Hij was van 2011 tot 2013 verantwoordelijk voor de grootste reorganisatie tot dusver binnen Defensie;
  • Hij werd in 2013 gekozen tot Beste Ambtenaar van Nederland.

Gedurende het Jaarcongres  is hij regelmatig te zien  om alle sprekers te introduceren en om de vragensessies te begeleiden.

Het werken bij de Koninklijke Landmacht is niet zomaar weggelegd voor ieder willekeurig persoon. Bijdragen aan de vrijheid, veiligheid en de welvaart in Nederland en daarbuiten is de belangrijkste missie van de Koninklijke Landmacht. Militairen worden letterlijk ‘out of the box’ opgeleid, omdat zij onder de zwaarste omstandigheden gevechtsoperaties uit moeten voeren, humanitaire hulp moeten bieden en ondersteuning moeten verlenen bij rampen. Zeker geen 9 tot 5 kantoorbaan dus!

Ben je nu ook zo nieuwsgierig geworden en wil je nog veel meer weten over ‘out of the box’ uitdagingen binnen de luchtvracht logistiek?

Dit jaar vindt het Jaarcongres plaats op ‘Het Drijvend Paviljoen’ in Rotterdam en het thema is: “Stepping out the logistics box”, waarbij out of the box thinking centraal staat. Verschillende sprekers vertellen deze dag over hun out of the box ideeën en in praktijk uitgevoerde implementaties.

Jaarcongres

Elk jaar organiseert Jong Logistiek Nederland een jaarcongres voor enthousiaste jonge logistici. Dit jaar vindt het plaats op 7 oktober 2017. Het thema is out of the box thinking binnen de logistiek. Middels het dagprogramma zullen wij de deelnemers van dit event een frisse logistieke kijk willen meegeven, die zij later in andere situaties kunnen toepassen. Dit jaar wordt het dagprogramma van het jaarcongres gehouden in Het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. Deze locatie is 100% out of the box!.

Klik hier om je aan te melden voor het jaarcongres en het programma te bekijken. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons via de sociale media.

Add Comment