Denk met JLN buiten de kaders

Nog maar een paar weken en dan is het zover: het JLN Jaarcongres met als thema “Stepping out of the logistics box”! Tijdens alweer onze zevende staan creatieve oplossingen binnen de logistiek centraal. Maar buiten de gestelde kaders, denken is makkelijk gezegd dan gedaan. Dus wij vroegen ons af: Hoe kan je  ‘out of the box’ denken? Op het jaarcongres willen we deze vraag gaan beantwoorden.

Out of the wat?

Misschien heb je weleens van dit raadsel gehoord: je hebt een vierkant dat bestaat uit negen punten, in drie rijen van drie. Verbind nu alle negen punten door vier, aaneengesloten rechte lijnen te trekken, zonder je pen van het papier te halen. Dit kleine puzzeltje vereist een creatieve oplossing. Het is daarmee een goed voorbeeld van ‘out of the box thinking’, oftewel: buiten de kaders denken.

 

De workshop

Tijdens het jaarcongres zullen verschillende gastsprekers tekst en uitleg geven over creatieve oplossingen binnen de logistiek. Maar we willen de gasten ook graag zelf laten meedenken. Daarom organiseren we tijdens het Jaarcongres de workshop ‘Out of the Box’!

Tijdens de workshop gaan we je bewust maken van je eigen referentiekader en welke invloed dat heeft op je manier van denken. Daarna gaan we je leren om dat referentiekader los te laten en tot een andere denkwijze te komen. Ook staan we stil bij het belang van creatief denken en wat dit jou kan opleveren, zowel voor jezelf als op je werk of tijdens je opleiding. De deelnemers gaan tijdens de workshop actief aan de slag om te ontdekken welke mindset en vaardigheden er nodig zijn om buiten de kaders te kunnen denken.

De sprekers

De workshop wordt gegeven door twee ervaren deskundigen op het gebied van opleidingsprogramma’s, trainingen en individuele coaching.

Inge van Els heeft een ruime ervaring als coach, trainer en manager in verschillende vakgebieden. Ze levert maatwerk op het gebied van training en individuele coaching, waarbij ze een open en persoonlijke benadering hanteert richting klanten en deelnemers. Haar collega, Angelique Reiniers heeft eveneens een brede ervaring als trainer en manager. Daarnaast treedt ze op als adviseur en ontwikkelaar en heeft zich ontwikkeld tot een allround HRD-professional met een ruime kennis op het gebied van leren en ontwikkelen.

De workshop wordt gegeven door Via Academy

Kom naar het Jaarcongres!

Wil jij ook leren hoe je out of the box kan denken en hoe je dit kan benutten tijdens je carrière? Of wil je meer weten over hoe creatieve, logistieke oplossingen tot stand komen? Klik hier om je vandaag nog in te schrijven voor het Jaarcongres op 7 oktober 2017!

Oh, en dat raadseltje? Denk daar maar eens rustig over na. We zijn benieuwd naar je oplossing.

Auteur

Ivo Roozenbeek

Ivo heeft zich ingezet voor JLN van 2015 t/m 2018 als regioambassadeur. Daarnaast heeft hij samen met Kirsty in 2018 het Jaarcongres georganiseerd.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment