DLS Update #2: 5 tips voor Dé Logistieke Speeddate

DLS Update #2: 5 tips voor Dé Logistieke Speeddate

22 juni is de dag van Dé Logistieke Speeddate! Heb jij je al ingeschreven en ben je al zenuwachtig voor de speeddates? Wil je goed voorbereid het gesprek aangaan? Lees dan deze 5 tips en je kan zelfverzekerd in gesprek gaan om de baan van je dromen te veroveren!

1: Bereid een ‘elevator pitch’ voor

Je hebt immers maar 10 minuten de tijd om jezelf voor te stellen en om het bedrijf te leren kennen. Maak hier dus goed gebruik van door jezelf goed voor te bereiden. Met een ‘elevator pitch’ stel je jezelf met een korte presentatie voorstelt. Het betekend letterlijk ‘liftpraatje’: het korte verkooppraatje wat je houdt als je met een potentiële klant in de lift staat.

2: Zorg voor een goede 1e indruk

Ga netjes gekleed, kam je haren, poets je tanden en was je handen, maar vooral: glimlach! Je krijgt immers maar één kans voor een eerste indruk. Zo ook tijdens DLS.

3: Wees authentiek

Bedrijven zien 10 kandidaten voorbij komen op deze dag, dus zorg dat jij blijft hangen in hun gedachten om kans te maken om de baan van je dromen. Geef jezelf bloot en blijf niet hangen bij de standaard zinnen en oppervlakkige opmerkingen.

4: Sterke en zwakke punten

Zorg dat je voor jezelf al bepaald hebt wat je sterke en zwakke punten zijn en zorg dat je hier een duidelijke onderbouwing bij kan geven

5: Creëer een connectie

Maak afspraken na afloop van de speeddate en voeg je gesprekspartners toe op LinkedIn na enkele dagen met een persoonlijke boodschap, waarin je hem/haar bedankt voor het gesprek. Wil je tijdens DLS jouw netwerk op de hoogte houden? Gebruik dan #DLS2018 op social media!

Aanmelden

Heb je je nog niet ingeschreven voor Dé Logistieke Speeddate?

Er zijn nog plaatsen, dus meld je snel aan!