Door de coronacrisis zijn bedrijven in het algemeen wat terughoudender

Afgelopen digitale editie van Dé Logistieke Speeddate deed Niels Stork ook mee! We hebben hem gevraagd om iets over zijn ervaring te vertellen!

Wie is Niels?

Mijn naam is Niels Stork en ik ben tweedejaars Logistics Management student aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben momenteel via verschillende bijbaantjes en stages zo’n vier jaar actief in de transport en logistiek. Het is fantastisch om te zien hoe logistiek overal in terug te vinden is en op welke manier veel bedrijven tegenwoordig samenwerken om niet alleen interne, maar ook externe doelen zoals duurzaamheid in een gehele – internationale – logistieke keten te kunnen bereiken.

In veel gevallen leidt logistiek tot de aflevering van een eindproduct of dienst. Of het nou de productie of de distributie betreft, binnen de transport en logistiek is uiteindelijk iedereen bezig om een proces zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen. En dat allemaal voor een tevreden klant of zakenrelatie. Hierdoor ben én blijf ik enthousiast over de transport en logistiek!

Wat zijn de gevolgen van Corona in jouw dagelijkse leven?

Gelukkig loopt mijn stage binnen de afdelingen Magazijn en Inkoop van het Diakonessenhuis nog ongewijzigd door; drie dagen in de week ben ik daar werkzaam. Deze locatie staat los van het ziekenhuis. Ook als logistiek onderdeel van de zorg dragen wij ons steentje bij in deze tijd.

Het afstandsonderwijs verloopt bij mij gestaag. Het bevalt mij niet altijd even goed. Ik ga normaal gesproken graag naar de geplande colleges om net even dat stukje extra informatie over een bepaald onderwerp te weten te komen. En dat ontbreekt nu wel eens. Daarnaast houd ik graag van een praatje met mijn docenten en medestudenten. Zowel op de Hogeschool Utrecht als in mijn sociale kring ontbreekt dit stukje contact nu.

Hoe is Dé Logistieke Speeddate – Digital Edition bevallen?

Ik vind het altijd interessant als mensen over hun functie, werkzaamheden en bedrijf binnen de logistiek vertellen. Die informatie geeft mij weer nieuwe ideeën en inzichten. En sowieso is elk (oriënterend) sollicitatiegesprek goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Uit elke situatie neem je nieuwe zinvolle dingen mee waarop je jezelf kan.

Ondanks dat mijn gesprekken tijdens de e-DLS helaas nog niets op hebben geleverd, kijk ik zeker terug op een geslaagde middag. Op informele wijze raak je als student aan de praat met verschillende bedrijven die geïnteresseerd zijn in een mogelijke stagiair.

Waarom is een e-DLS voor jou zo belangrijk in deze tijd?

Door de coronacrisis zijn bedrijven in het algemeen wat terughoudender. Bij mijn eigen zoektocht naar een stageplaats voor mijn derde studiejaar ben ik er achter gekomen dat deze tijd nogal wat onzekerheden met zich meebrengt. Mensen weten niet altijd even goed wanneer zij zelf weer op kantoor aanwezig zullen zijn en of de financiële situatie van de organisatie het toe zal laten om stagiaires aan te nemen.

Tot op heden hebben mijn gesprekken tijdens de e-DLS dus jammer genoeg nog niets opgeleverd. Maar Corona of geen Corona? Voor ieder ander raad ik een aanmelding voor de volgende editie zeker aan!

Zou je volgende keer ook weer willen speeddaten? Houd dan vooral onze website en social media kanalen in de gaten!

Lijkt het je daarnaast leuk en interessant om lid te worden van JLN? Lees dan vooral hier verder over alle voordelen die een lidmaatschap oplevert en meld je aan! 

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur