Een terugblik op de regiobestuursdag 2022

Na een lange periode van thuiszitten is Jong Logistiek Nederland op 2 april 2022 met het bestuur en regio ambassadeurs weer als vanouds bijeen gekomen bij een regiobestuursdag! Op een koude zaterdagochtend verzamelden studenten en jong professionals, met de trein, de auto en de fiets uit heel Nederland in het sfeervolle Hoorn. Maar niet zonder slag of stoot, want doordat er enkele treinen uitvielen moest er ad-hoc een oplossing worden gevonden om alle genodigden op de juiste tijd en op de juiste plek te krijgen.

Ochtend

Eenmaal just-in-time aangekomen op locatie werden we opgewacht door de plaatselijke scouting van Hoorn. De scouting had een aangepast programma voor ons samengesteld vol met teambuildingactiviteiten en brainstormsessies. Er was geen tijd voor smalltalk, want we werden gelijk in groepjes van drie op pad gestuurd. Hiervoor kreeg ieder groepje enkele raadsels mee waarmee coördinaten verkregen konden worden die het drietal met een GPS naar een nieuwe locatie zou brengen. Deze route bracht ons onder andere langs het Markermeer, de Scheepsjongens van Bontekoe, een boot, het park en uiteindelijk het scoutinggebouw. Nadat iedereen veilig en via de juiste route het scoutinggebouw had gevonden konden we genieten van een welverzorgde lunch.

Middag

Vervolgens was het tijd voor échte scoutingspellen, zoals mikado met grote houten palen en een wedstrijd met stukjes PVC-buizen en een pingpongbal. Door deze energievretende spellen was het weer tijd voor een pauze. Dit was een goed moment om onze logistieke voorwerpen te presenteren. Hiervoor had iedereen een voorwerp meegenomen en mocht iedereen toelichten waarom hij/zij voor dit onderwerp heeft gekozen en wat de connectie is met logistiek. De voorwerpen varieerden van een mini pallet tot een vergrootglas en van een treinkaartje tot staafmixer. Door dieper in te gaan op deze voorwerpen en te luisteren naar alle verschillende verhalen is er veel inspiratie opgedaan voor onze volgende evenementen en content voor op sociale media en onze website. Daarna gingen we, zo fanatiek als we zijn, weer verder met nog meer échte scouting spellen.

Afsluiting

Daaropvolgend was het alweer tijd om te gaan eten. De scouting had de barbecue aangezet en begon al snel burgers en saté te bakken om onze uitgehongerde logistici van een feestmaal te voorzien. En natuurlijk kregen we hier een welverdiend biertje bij. Ten slotte werd het kampvuur aangestoken en begonnen we met het roosteren van marshmallows. Dit was ook gelijk het einde van een geslaagde dag vol gezelligheid, serieuze gesprekken en teambuilding.

Graag willen we onze Tony nogmaals hartelijk bedanken voor het organiseren van deze dag. We kijken uit naar een geweldig jaar en vele logistieke events en bedrijvenbezoeken. Kijk voor meer informatie over onze evenementen op onze kalender. Zien we jou op het JLN Jaarcongres op zaterdag 14 mei in het spoorwegmuseum te Utrecht?

Fotoverslag