Terugblik op een geslaagd JLN Ecommerce Event

Donderdagmorgen 31 augustus 2017 organiseerde Jong Logistiek Nederland voor het eerst een congres rondom het thema ecommerce logistiek. Het event vond plaats bij de vestiging van Hogeschool Rotterdam aan de Lloydstraat en werd in het bijzonder georganiseerd voor de kersverse eerstejaars van de opleiding logistics engineering.

De spits werd afgebeten met een interessante talk van logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel. De deelnemers leerden allereerst Kuehne + Nagel beter kennen als een omvangrijke speler binnen de logistieke branche. Zo werd uitgelegd welke rol het bedrijf vervult in het transport van statiegeldflessen, paprika’s en laptops.

Vervolgens werd dieper ingegaan op welke trends en ontwikkelingen er spelen binnen de ecommerce logistiek en hoe dat van invloed is op de processen van de logistiek dientverlener. Daarnaast werden 3 voorbeelden gegeven van online retailers waarbij Kuehne + Nagel optreedt als logistiek dienstverlener.

De tweede lezing werd verzorgd door Agradi, een grote online retailer in dierbenodigdheden. Tijdens de presentatie is stilgestaan bij hoe veranderingen in de wereld impact hebben op de bedrijfsvoering van online retailers. Daarnaast is aandacht besteed aan logistieke uitdagingen die webshops als Agradi tegenkomen in de dagelijkse praktijk.

Ook werd een workshop verzorgd door Fietskoeriers.nl, een bedrijf dat pakketbezorging met landelijke dekking faciliteert middels bakfietsen. Zo fietst het bedrijf de bezorging van pakketjes groen en heeft het een positieve impact op de verduurzaming van de ecommerce logistiek. Tijdens de workshop werden de deelnemers aan het denken gezet met de vraag hoe bestelbusjes op fossiele brandstoffen kunnen worden vervangen door een typisch Hollandse én groene uitvinding: de fiets!

Na afloop van het event konden de deelnemers met elkaar napraten onder het genot van een hapje en drankje, georganiseerd door studievereniging Sconfinato en gesponsord door Kuehne + Nagel. Al met al kan worden teruggekeken op een leerzame ochtend, waarin studenten en bedrijven (die actief zijn in ecommerce logistiek) dichter bij elkaar zijn gebracht.

Bekijk hieronder nog enkele foto’s terug van het event.

[rd_images_carousel images=”10359,10358,10357,10355,10354,10356″ scroll=”yes”]

Add Comment