Het JLN Jaarcongres 10-10-2020

In 2020 bestaat Jong Logistiek Nederland alweer 10 jaar en vandaag zouden wij dat vieren met ons 10e jaarcongres op 10-10-2020. Het thema was ook aangepast naar deze feestelijke gebeurtenis: Down Logistics Memory Lane!”

Tijdens het jaarcongres wilden we terugblikken als ook vooruit kijken op 10 jaar Jong Logistiek Nederland, een zowel online als offline event, wat nu ergens in 2021 zal plaatsvinden. Niet getreurd, we laten deze feestelijke gebeurtenis niet aan ons voorbij gaan en de komende 10 dagen zullen we op onze socials toch een feestje vieren!

10 Jaar JLN… Het begon allemaal 10 jaar geleden, toen de vLm Young Professionals werd omgetoverd tot Jong Logistiek Nederland, opgericht als boegbeeld van samenwerkend Logistiek Nederland. Op 16 september werden de eerste leden uitgenodigd om dit samen te vieren in Cafe Toque Toque in Utrecht. Het doel van JLN was en is een platform zijn waar student en starter in contact met elkaar en de verschillende partners kunnen komen, om zo een vooraanstaand logistiek Nederland te creëren, door middel van workshops, bedrijfsbezoeken en informele activiteiten.

Het allereerste bestuur bestond uit Sybrand Meersschaert, Sven de Keiser, Erik Ellen en Debbie Hagendijk. Inmiddels heeft het dagelijkse bestuur 8 leden en dit laat alleen maar zien hoeveel vraag er is naar een platform als Jong Logistiek Nederland!

JLN heeft als founding fathers Evofenedex en vLm. Zij mogen uiteraard niet ontbreken in deze aftrap van deze feestweek, dus hierbij een woordje van het stichtingsbestuur:

“Namens de vLm en ook als secretaris van het Stichtingsbestuur wil ik JLN van harte feliciteren met dit 10-jarig jubileum! Een ongekend succes voor een vereniging vol ambitie en plannen voor de toekomst. Vanuit de vLm hopen wij dat wij de gestarte samenwerking met de JLN een positief vervolg kunnen geven. Ik hoop en verwacht dat er nog mooie evenementen gaan volgen!”
Peter OosterBeek, vicevoorzitter vLm

“Jong Logistiek Nederland bestaat 10 jaar. Een mijlpaal om bij stil te staan, een goede reden om als logistieke community trots op te zijn. 10 jaar geleden besloten vLm en toenmalig EVO dat het belang van de jonge logisticus extra aandacht verdient. Hiervoor is de stichting Jong Logistiek Nederland opgericht.  Om jonge leden van vLm, studerend en jong werkend tot 30 jaar, een platform te bieden om netwerk en kennis te ontwikkelen, en hun belangen te behartigen.

Dit platform is door de jaren heen geëvolueerd tot waar we nu staan: een actief bestuur van jongeren, geholpen door enthousiaste regio ambassadeurs en coördinatoren, zetten een initiatiefrijk en uitdagend portfolio van netwerkactiviteiten en kennissessies neer wat vele honderden jonge logistici aanspreekt en aanzet tot participeren.

Maar minstens zo belangrijk: spreekbuis zijn voor jongeren bij tal van initiatieven en gremia binnen de logistieke community en Topsector Logistiek, om zo de positie van jongeren te verduidelijken, hun belang te duiden en te behartigen en broodnodige bruggen te bouwen tussen de verschillende generaties logistiek professionals.

Als stichting bestuursvoorzitter van JLN (namens evofenedex) heb ik alweer flink wat jaren dit proces van dichtbij mee mogen maken. Ben dan ook supertrots om te zien, dat het enthousiaste en daadkrachtige jongeren is gelukt (en bij voortduren blijft lukken) om het “niet over jongeren, maar met jongeren praten!” waar te maken. Supertrots dat het enthousiaste jongeren lukt, om in hun vrije tijd (naast hun vaak drukke banen) een bijna professionele club neer te zetten die niet alleen jongeren aanspreekt, maar ook logistiek als geheel een fris en daadkrachtig imago geeft. En, de gevestigde logistieke orde keer op keer inspireert. Ik hoop dan ook, dat we de komende jaren enthousiaste jongeren blijven vinden die met hart en ziel zich willen inzetten voor JLN.

Tenslotte wil ik namens de logistieke community, alle jongeren die zich de afgelopen 10 jaar hebben ingezet voor JLN, enorm bedanken voor jullie (vrijwillige!!) inzet en daadkracht. Zonder jullie had JLN gewoonweg niet kunnen bestaan, niet kunnen worden tot wat het nu is. Wees trots op jezelf, sta stil bij deze mijlpaal en vier dit resultaat!

En tegen de logistieke gevestigde orde zou ik willen zeggen: blijf betrokken bij JLN, blijf nieuwsgierig en in contact en blijf samenwerken met deze jongeren. Zij zijn onze toekomst, en staan morgen aan het stuur van de transities die onze logistieke ketens moeten gaan maken. We hebben elkaar keihard nodig!”
Johan Kever, lid managementteam evofenedex

Wij hadden het niet mooier kunnen verwoorden; ook wij hopen op nog vele jaren vol leuke en interessante evenementen waarin wij de logistiekelingen van de toekomst mogen ontvangen! Bij zo’n mooie mijlpaal hoort uiteraard ook een nieuwe website, dus houd je vast, komende woensdag (14 oktober ) rond 12:00 is onze vernieuwde website live! Zorg dat je een kijkje neemt op onze website.

Namens alle regioambassadeurs en het bestuur van JLN, houd onze socials komende dagen in de gaten, blijf veilig de komende tijd en hopelijk zien we je snel!

Auteur

Kasper Westerveld

Kasper Westerveld is werkzaam bij BSH Huishoudapparaten B.V. Binnen JLN is hij als Projectcoördinator verantwoordelijk voor de organisatie van het Jaarcongres.

Bekijk de berichten van deze auteur