Een van de genomineerde voor het Jong Logistiek Talent dat op 11 april 2018 in de jaarbeurs bekend zal worden is Jeroen Provoost. Jeroen werkt bij het detachering bureau Yacht waarmee hij op dit moment bezig is met een opdracht voor Defensie. Hij hoopt zijn succesverhaal te kunnen overdragen, vooral omdat sommige pieken geklasseerd zijn en er dus niet over gesproken kan worden.
Jeroen werd opgegeven door twee begeleiders van Yacht, die van mening zijn dat weinig zo een kans bij defensie goed benutten. Zelf is Jeroen redelijk bescheiden. Ik deed gewoon mijn werk en wist niet dat de impact zo groot zou zijn. Na Logistiek en vervoerskunde te hebben gestudeerd ging Jeroen werken in de Efteling waarbij zijn focus lag bij change management. Daarna zocht hij naar een nieuwe uitdaging en besloot aan de slag te gaan bij Yacht. De eerste opdracht die hij aannam was bij de Koninklijk Luchtmacht. Wat een tijdelijke operationele bezigheid zou zijn, werd al binnen enkele weken uitgewerkt tot het op tactisch niveau meedenken over de hele keten van defensie. Tegenwoordig is zijn missie zichzelf stapje voor stapje overbodig te maken bij iedere afdeling en ervoor zorgen dat de organisatie beter loopt.
Het mooiste is wanneer passie en kennis samenkomen, dit resulteert in een energieke ontwikkelende organisatie.
Na op vele defensiebases te zijn geweest leerde Jeroen dat binnen defensie overal passie heerst. Daar valt veel energie uit te halen, maar maakt het werk wel uitdagender. Alles wordt wel even geregeld en dat maakt het vinden van een knelpunt lastiger. Zijn logistieke kennis uit zich in het implementeren van meters en dashboards. Een uitdaging, maar waarmee het toch is gelukt om inzicht te krijgen. Daarmee lukte het de stakeholders uit de gehele keten te betrekken en stappen te zetten. Binnen defensie is kennis en wil zeker aanwezig. De uitdaging is dan ook de juiste mensen aan de juiste tafels te verbinden waarbij het resultaat na enige tijd merkbaar is. Jeroen zegt dan ook: Het gaat niet alleen maar om cijfers maar ook om het verbinden van mensen. De team-effort en de energie die eruit voortkomen heeft een voorbeeld gegeven van mijn ultieme baan. Het mooiste is wanneer passie en kennis samenkomen, dit resulteert in een energieke ontwikkelende organisatie.
Het mooie aan het vakgebied logistiek vindt Jeroen dat er over de tijd continu nieuwe ontwikkelingen ontstaan, zoals autonoom rijden en 3D-printen. Dat optimaliseert werkzaamheden, maar er is altijd menselijke interactie nodig om systemen te begrijpen en te verbinden. De toekomst heeft veel te bieden, maar voor nu zit technologie een versnelling hoger dan wetgeving en mens aankan.