Interview met Joep Slangen, deelnemer aan Dé Logistieke Speeddate

Wie ben ik?

Mijn naam is Joep Slangen, student aan de Universiteit van Tilburg waar ik de Master Supply Chain Management volg. Mijn interesse in de logistieke sector is aangewakkerd door de globalisering van de sector. Ik vind het fascinerend om te zien hoe producten vanuit de hele wereld in vaak afzienbare tijd bij consumenten op de stoep belanden. Hoe is dit mogelijk? Deze vraag heeft mij doen besluiten mijn logistieke kennis te willen verdiepen.

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op het voetbalveld en in de sportschool. Verder ben ik graag in de buitenlucht en houd ik ervan tijd te besteden met vrienden en familie. Ook probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij door het vervullen van een bestuurlijke functie bij de plaatselijke voetbalclub.

Hoe is Dé Logistieke Speeddate bevallen?

Ik heb De Logistieke Speeddate (DLS) ervaren als een goed georganiseerd, informeel evenement waarbij het de organisatie is gelukt een gemoedelijke sfeer te creëren tussen de bezoekers en de aanwezige bedrijven. Studenten en starters op de arbeidsmarkt kregen de mogelijkheid om met een divers scala aan interessante bedrijven in gesprek te gaan en een eerste connectie te leggen in de zoektocht naar een stage/baan of simpelweg het uitbreiden van zijn/haar netwerk. De aanwezige bedrijven waren duidelijk geïnteresseerd in hetgeen de bezoekers te bieden hadden. Vaak waren de ingeroosterde 10 minuten per speeddate te kort, en werd het gesprek afgesloten met de afspraak na het evenement terug contact op te nemen.  Zo raakte ik tijdens de logistieke speeddate in gesprek met Inther Group. Een voor mij, toentertijd, onbekend bedrijf. Na een kennismaking tijdens DLS en een aantal aangename vervolg gesprekken, het bedrijf waarbij ik mijn afstudeeronderzoek mag uitvoeren. Doel bereikt!

Waarom heb je gekozen voor Inther?

Inther Group is een bedrijf waarvan ik voorafgaand aan DLS nog nooit had gehoord. Wat opzich logisch is, omdat het bedrijf uitsluitend B2B actief is. Omdat ik de organisatie niet kende, had ik niet gekozen voor een speeddate met Inther. Gelukkig was er tussen de speeddate rondes genoeg mogelijkheid om met de bedrijven waarmee geen date gepland was te spreken. En zo geschiedde, ik raakte in gesprek met de HR manager die met een pakkend verhaal over de activiteiten, groei en doelen van Inther meteen mijn interesse wist te wekken. Vooral het feit dat Inther Group momenteel (nog) een middelgroot bedrijf is (in contrast met de multinationals van deze wereld waar de universiteit veel aandacht aan besteedt), het de laatste jaren een explosieve groei heeft doorgemaakt en het door kan én wil groeien sprak tot de verbeelding. Het formaat van de organisatie maakt het mogelijk om middels het afstudeeronderzoek daadwerkelijk iets te betekenen voor de organisatie en de resultaten en effecten van je werk duidelijk te zien zijn. Iets wat bij grotere organisaties, in mijn optiek, in mindere mate van toepassing is. Daarnaast gaf Inther aan in overleg een onderzoeksonderwerp te willen formuleren, waarin mijn interesse en Inther’s huidige uitdagingen centraal stonden. Deze combinatie van factoren heeft mij doen besluiten voor Inther Group te kiezen als afstudeerbedrijf.

Waarom ben je lid van Jong Logistiek Nederland?

De voornaamste redenen voor het lidmaatschap bij Jong Logistiek Nederland zijn de (kennis) ontwikkeling en de kans een groot netwerk op te bouwen. Deze waardeproposities vergroten de kans op een mooie functie bij de gewenste werkgever.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur