Interview met Justin de Vries

Wie ben jij?

Justin de Vries, 24 jaar en sinds januari 2015 zeer actief lid bij JLN. Na tien maanden kreeg ik een berichtje van Zoë Schouten, vorige voorzitter van JLN, met de vraag of ik haar takenpakket vanaf februari 2016 wil overnemen. Eerlijk gezegd twijfelde ik geen moment, maar toch wilde ik nog even een moment om erover na te kunnen denken. Gezien mijn grote ambities in de logistiek pakte ik deze kans en kan ik mij met trots sinds begin februari de nieuwe voorzitter van JLN noemen!

Waar heb jij gestudeerd en gewerkt?

Nadat ik mijn havo heb afgerond, heb ik eerst Bedrijfseconomie bij de Hogeschool van Amsterdam gestudeerd. Na twee jaar besloot ik om te kiezen voor de logistiek. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb gehad. Hogeschool Inholland Haarlem heeft mij een erg leuke en leerzame tijd bezorgd. Tijdens mijn studie heb ik een aantal extra werkzaamheden verricht, naast de gebruikelijke activiteiten. Zo heb ik een onderzoek verricht voor Schiphol Group, ben ik manager geweest van een project bij Air Cargo Netherlands (ACN), heb ik promotieactiviteiten verricht voor de hogeschool/opleiding en ben ik actief geweest in de Hogeschool Medezeggenschapsraad. Mijn derdejaars (meewerk)stage heb ik uitgevoerd bij IJmond Transport Groep en ik ben afgestudeerd bij het Ministerie van Defensie via Topcoaches voor Toptalent van de EVO.
Sinds februari dit jaar ben ik werkzaam bij Davanti Warehousing als consultant.

Vertel eens wat je hobby’s zijn?

In mijn vrije tijd hou ik ervan om wat gezelligs te doen met mijn vrienden of vriendin. Ik voetbal al zo’n 7 jaar in een vriendenteam bij Jong Hercules in Beverwijk. Daarnaast hou ik ervan om allerlei sporten te volgen, zoals tennis, golf, darts & voetbal, met een voorkeur voor Feyenoord!

Wat zijn punten die jij belangrijk vindt van jouw teamgenoten?

Communicatie, motivatie, enthousiasme, vertrouwen en plezier hebben in wat je doet. Naar mijn idee zijn dit de sleutelwoorden om tot een mooie teamprestatie te komen.

Waar hoop jij dat JLN over 1,5 jaar staat?

Ik hoop dat Jong Logistiek Nederland over 1,5 jaar een nog groter begrip is in de (jonge) logistieke wereld, door met een groeiend actief ledenaantal een goede invulling te kunnen geven aan de georganiseerde evenementen. Daarnaast streef ik ernaar dat in de (nabije) toekomst nóg meer bedrijven en instellingen met ons willen samenwerken op zowel de korte als de lange termijn.

Waar liggen volgens jou voor JLN de grootste kansen?

In mijn ogen kan JLN nog meer kansen creëren/benutten op het gebied van samenwerkingen met diverse bedrijven, organisaties en Hogescholen. Het is belangrijk om te beseffen dat vrijwel elke logistieke organisatie behoefte heeft aan jonge logistici. Hier kunnen en moeten wij goed op inspelen. Daarnaast zijn nog veel slagen te behalen in samenwerkingen met universiteiten. JLN moet ernaar streven om in Nederland actief betrokken te zijn bij elke HBO- en WO-opleiding in de richting van logistiek.

Waar sta jij over 10 jaar?

Ik hoop dat ik over 10 jaar nog steeds werkzaam ben als consultant in de logistiek. Ik heb altijd een functie geambieerd met zowel een nationaal als internationaal aspect. Daarnaast vind ik het belangrijk om zowel in teamverband als zelfstandig werkzaam te zijn. Mede hierdoor kan ik mijn competenties optimaal ontplooien.

Welk advies wil je nog graag aan logistieke studenten kwijt?

Zoek naar mogelijkheden om zowel binnen als buiten jouw opleiding uit te blinken. Dit kan bijvoorbeeld door een speciaal honoursprogramma te volgen of te participeren in een opleidingscommissie. Daarnaast zijn de activiteiten van JLN interessant voor een verbreding en verdieping in het latere (logistieke) werkveld.

Add Comment