Interview mentor/mentee programma

Op 12 mei heeft Harm Jonkers, regioambassadeur Zuid, in het kader van het Mentor/Mentee programma, een interview afgenomen bij het duo Ujendre Ramautarsing en Sjoerd Niesink. In deze is Ujendre de mentor van Sjoerd.

Ujendre Ramautarsing is eigenaar van Inspired-Talent. Inspired-Talent heeft een talentenpool met planners die een traineeship volgen, deze pool stuurt Ujendre aan. Sjoerd is op het moment werkzaam bij Kulicke & Soffa in Eindhoven als Supply Chain Engineer.

Daarvoor is hij werkzaam geweest in de logistiek dienstverlening en in 2013 is hij afgestudeerd voor de opleiding Logistiek en Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Tijdens de aftrapbijeenkomst in Amsterdam zijn Sjoerd en Ujendre gematcht. Sjoerd: “Ik wist voor aanvang van het event al dat ik op zoek was naar een coach met veel ervaring op project management gebied en situationeel leiderschap. Dit alles heb ik zeker bij Ujendre gevonden.”

“Ik wist voor aanvang van het event al dat ik op zoek was naar een coach met veel ervaring op project management gebied en situationeel leiderschap. Dit alles heb ik zeker bij Ujendre gevonden.”

Verder ziet Sjoerd de invulling van het programma in twee fases: in de eerste fase was Sjoerd nog werkzaam bij Kuehne & Nagel en toen kon er met regelmaat worden afgesproken. Er waren voldoende actuele onderwerpen waar Sjoerd graag de mening/ideeën van Ujendre wilde horen. Sjoerd: “Ik stuurde tijdens deze periode een project team aan en wilde graag wat meer ervaring opdoen op change management vlak. “Hoe zou Ujendre mijn teamleden overtuigen van zijn eigen ideeën?” Ujendre gaf een aantal voorbeelden die hij zelf ook had meegemaakt in zijn loopbaan en deze gaven weer nieuwe inzichten voor mij.”

Vlak daarna trad Sjoerd in dienst bij Kulicke & Soffa in Eindhoven, een fabrikant van assemblagemachines in de halfgeleiderindustrie. Voornamelijk in de eerste weken zorgde het inleerproces er voor dat Ujendre en Sjoerd elkaar nauwelijks zagen. “Maar goed, nu spelen er bijvoorbeeld weer andere zaken waar ik graag over spar met Ujendre. Het programma geeft een goede steun in de rug voor wanneer je even wil klankborden. En dat kan natuurlijk over alles gaan. Het hoeft natuurlijk altijd alleen maar puur werkinhoudelijk te zijn. Als dat je dan ook vervolgens verder helpt in je werk, why not?”

Om goed van elkaar te kunnen leren is Ujendre van mening dat beide personen zich kwetsbaar opstellen maar ook met een kritisch oog naar hun eigen handelen kunnen en willen kijken. Ujendre: “Dit zag ik bij Sjoerd goed gebeuren. Hij is kritisch op zijn eigen werk en komt vaak meteen met concrete vragen. Dit geeft mij de bevestiging dat hij er serieus mee bezig is en zich continue door wil ontwikkelen. Dit heb ik in het verleden bij andere personen weleens anders gezien”. Sjoerd voegt daar vervolgens aan toe dat hij van mening is dat er niet per se een erg groot verschil in jaren werkervaring tussen mentor/mentee hoeft te zijn; het is maar net waar beide partijen behoefte aan hebben om een goede match te vormen.

Beiden raden het Mentor/Mentee programma absoluut aan voor anderen en beiden hebben de vrijheid die het programma biedt als zeer fijn ervaren. Ujendre: “Ik ben wel van mening dat je als mentee al voor aanvang een goed idee moet hebben wat jouw concrete behoefte is in het programma.” Sjoerd: “Maar als je dit dan nog niet weet, kan dat dan ook niet juist een doel an sich zijn? Er achter komen waar je beter in wil worden?

Als dit programma formeel ten einde is dan gaat Sjoerd er van uit dat er nog wel contact wordt gehouden. Sjoerd: “Het logistieke werkveld kan soms heel klein zijn en we komen elkaar vast en zeker nog vaak tegen op een event”. Ujendre: “Mijn verwachting is dat de mentor/mentee verhouding vervaagt en dat we op deze voet verder gaan en van tijd tot tijd de sparring bij elkaar opzoeken”.

“Het logistieke werkveld kan soms heel klein zijn en we komen elkaar vast en zeker nog vaak tegen op een event”

Tot slot bedankt Harm het duo en wenst ze nog veel succesvolle jaren toe.

Add Comment