Interview met Tijs van Driel

In de jaarbeurs zal op 11 april 2018 het Jong Logistiek Talent van 2018 bekend worden gemaakt. Eén van de finalisten is Tijs van Driel die mede-eigenaar is van Red je Pakketje. De finale staat om de hoek maar voor Tijs valt de spanning tot dusver nog mee.

Tijs begon zijn carriëre bij de mariniers, toen hij hiermee stopte kreeg hij een mooie kans aangeboden door een vriend en diens broer, hij kreeg de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van een bedrijf die Same-day delivery zou gaan garanderen. Tijs geloofde 100% in het concept en samen begonnen de drie heren aan het bedrijf Red je Pakketje. In de eerste maanden vonden de bezorgingen plaats in Amsterdam en omgeving. Al snel groeide dit uit tot de gehele randstad en sinds maart 2016 heel Nederland.

Het opmerkelijk snelgroeiende bedrijf werd door één van de adviseurs opgemerkt om de continue hoge kwaliteit. Hierdoor gaf hij Tijs op voor deze spannende strijd. De logistieke uitdaging van Tijs is dat bezorgen op een leuke manier moet kunnen, maar boven al, moet de kwaliteit te allen tijde hoog zijn. Tijs ziet een raakvlak tussen de mariniers en Red je Pakketje, bij beide is de mentaliteit namelijk hard werken. Plezier en samenwerken maken het harde werken de moeite waard.

Volgens Tijs is de logistieke sector voortdurend aan het ontwikkelen en er zijn steeds betere innovaties op de markt. Klanten stellen steeds hogere eisen en het bedrijf moet blijven voldoen aan de hogere verwachtingen. Een mooi voorbeeld uit zijn bedrijf is de Last-mile delivery. Als de klant op het laatste moment nog van bezorgmoment wil veranderen dan moet dat geen probleem zijn. Het is de recht van de klant om meer te mogen vragen, aangezien de klant betaalt voor de service.

The sky is the limit, het kan altijd sneller, beter en slimmer.

De toekomst in de logistiek zal vooral gefocust zijn op de wensen van de klant. Het gebruik van data zal leiden tot steeds accurater voorspellen waardoor de klant nog sneller en beter zal worden voorzien. Tijs gelooft er ook in dat we in de toekomst met de hyperloop van West naar Oost-Europa kunnen. Hij geeft zelf aan: The sky is the limit, het kan altijd sneller, beter en slimmer. Als transportmiddelen vastlopen dan moet er creativiteit van te pas komen om eronder, tussendoor ofwel bovenlangs te kunnen.