Jaarcongres Update #5: Onze dagvoorzitter: Logistiek Goeroe 2017 Hessel Visser!

In 2017 werd Hessel Visser verkozen tot Logistiek Goeroe. Dit jaar zal Hessel opnieuw een belangrijke rol gaan innemen tijdens het JLN Jaarcongres. Op 13 oktober is hij onze dagvoorzitter tijdens High Tech Logistics!

Waar kennen wij Hessel Visser van?

Heb je een logistieke opleiding gevolgd of studeer je dit nog? Dan is de kans groot dat je de bestseller Werken met Logistiek hebt gelezen. Samen met prof. Dr. Ad van Goor schreef Hessel dit boek, wat een vast onderdeel is geworden bij de logistieke opleidingen in Nederland.

Daarnaast is hij docent aan de Hogeschool Rotterdam, gaf hij les aan de Nyenrode Business Universiteit en doceert aan verschillende andere instituten. Negen jaar lang is hij bestuurslid geweest van de Vereniging Logistiek Management (vLm) en heeft hij aan de wieg gestaan van Jong Logistiek Nederland (JLN).

Wat heeft Hessel met high tech?

Om te beginnen: Hessel behaalde drie ingenieurstitels aan de HTS en TU Delft. Ook is hij vooral werkzaam geweest in de high tech: diverse managementfuncties bij vliegtuigbouwer Fokker, hoofd stafbureau van de F-16-assemblage, productieleider vliegtuig samenbouw en hoofd bedrijfsbureau en tussenmagazijnen. Daarna heeft hij als logistiek manager bij Enraf-Nonius gewerkt in Delft, maar sinds 1989 is Hessel Visser werkzaam als docent en zelfstandig consultant.

Nog steeds is Hessel actief in high tech omgevingen. Kortgeleden verscheen nog de blog van zijn hand: ‘Gaan we van Lean 1.0 via Industrie 4.0 naar Logistiek 4.0’? Zijn interesse omvat allerlei nieuwe vormen van techniek die op een bedrijfskundige wijze slim kunnen worden toegepast van design tot destructie en hergebruik.

Hessel zal ons als ervaringsdeskundige meenemen op de reis door tijd van high tech, klik hier om je zelf in te schrijven.

Jaarcongres Update #4: 3D Printing met DSV!