JLN Career Event 2012: Creeër en benut kansen

‘Door kansen te creëren en te benutten heb je als jonge logisticus je eigen toekomst in de hand’, aldus Bart Beeks van CEVA tijdens het Career Event van Jong Logistiek Nederland (JLN) afgelopen 6 november. De dag die in samenwerking met Tempo-Team was georganiseerd, stond geheel in het teken van persoonlijke en professionele ontwikkeling voor jonge logistici. Enerzijds door een inspirerende presentatie en workshop, anderzijds door tijdens de Meet & Greet in contact te komen met potentiële werkgevers.

Bart Beeks opende de dag met een presentatie over zijn carrière. Hoe heeft hij zich ontwikkeld van commando in het leger tot Vice President Operations Contract Logistics Netherland bij CEVA? Niet door te wachten tot de mogelijkheden zich aandienden, maar door ze zelf te creëren. Tijdens de aansluitende workshop over denkpatronen werd uitgebreid stil gestaan bij één van de belangrijkste competenties voor de logistiek managers in spé: communicatie. En dan vooral het verschil in manieren van communiceren met verschillende type persoonlijkheden. Bewustwording van deze contrasten is de eerste stap naar een goede samenwerking.

Meet & Greet

De kennis en tips uit het middagprogramma werden door de logistici ‘s avonds direct in de praktijk gebracht. Tijdens de Meet & Greet kregen de jonge logistici de kans zichzelf te profileren bij vooraanstaande bedrijven die actief zijn in de logistieke sector. De geboden kansen werden ruimschoots benut om (afstudeer)stages of een baan in de wacht te slepen. Maar ook gedurende het informele diner en borrel wisten de jongeren de bedrijven prima te vinden.

Mogelijkheden

JLN organiseert dergelijke evenementen twee keer per jaar. Daarnaast biedt JLN ook de mogelijkheid aan studenten, jong werkenden en bedrijven om met elkaar in contact te komen via de vacature portal op haar website. Werkgevers kunnen hier kosteloos afstudeeropdrachten, stages en vacatures voor starters plaatsen voor HBO- en WO niveau. Zodoende draagt JLN bij aan het creëren van kansen voor haar doelgroep.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment