JLN-lid wint Nederlandse Scriptieprijs Logistiek

Michelle Verberne, lid van Jong Logistiek Nederland, is donderdag 16 februari uitgeroepen tot winnares van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek. Met een vlotte presentatie op de finaledag op Landgoed Nyenrode en een uitstekende scriptie overtuigde Verberne de jury en versloeg zij zes andere finalisten.

Verbetering planningsproces

Verberne beschrijft in haar bachelorscriptie een verbeterd (transport)-planningsproces en de requirements voor een nieuw ritplanningspakket voor C1000. Het nieuwe planningsproces is ontwikkeld aan de hand van de beperkingen uit het huidige proces, de business requirements, en de interne en externe invloeden.

Het nieuwe planningsproces zorgt onder andere voor real-time informatie om mee te plannen door een koppeling met de boordcomputer en betere communicatie naar interne afdelingen en leveranciers. In het nieuwe proces speelt het nieuwe ritplanningssysteem een ondersteunende en aansturende rol.

De jury was erg blij dat Verberne als enige kandidaat de Human Factor had meegenomen in haar plan; wat betekent het nieuwe rittensysteem voor de medewerkers?

Logistieke passie

Michelle, die aan de hogeschool Arnhem Nijmegen Food & Business heeft gestudeerd, besloot om de businesskant van de opleiding in te vullen met logistiek. Een verassende keuze binnen deze opleiding.

‘De logistieke sector beweegt, is visueel en kan altijd verbeterd worden. Een interessante sector die mijn belangstelling heeft getrokken. Maar logistiek vind ik alleen leuk in de voedingsmiddelenbranche, want voeding is en blijft mijn passie.’

Michelle Verberne heeft afgelopen jaar meegelopen in het Topcoaches voor Toptalent programma van EVO en was gekoppeld aan een topcoach van C1000.

Waardecheques JLN

Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar kregen alle finalisten een waardecheque uitgereikt van Geke Krijger, voorzitter van Jong Logistiek Nederland. Met deze waardecheques hebben zij recht op een jaar lang gratis lidmaatschap bij Jong Logistiek Nederland, vanwege hun bijzondere prestaties.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment