JLN: ‘Praat niet alleen over ons, maar ook met ons’

‘Praat niet alleen over ons, maar ook met ons’. Met deze woorden sloot voorzitter Geke Krijger haar speech af bij het diner tijdens het tweede jaarcongres van Jong Logistiek Nederland (JLN). Het thema ‘Het waarmaken van ambities’ stond dit keer centraal op het congres. Hierbij kwamen niet alleen de ambities van jonge logistici aan de orde, maar ook de ambities van de topsector logistiek. Presentaties van managers die hun sporen hebben verdiend en succesvolle ondernemers, debatten met jonge logistici maakten de dag compleet.

Het inmiddels bijna zeshonderd leden tellende JLN heeft gisteren met haar tweede jaarcongres laten zien dat zij een belangrijke gesprekspartner is in de logistieke sector. De dag bestond uit een congresmiddag met een debat, gevolgd door een diner waarbij zowel vertegenwoordigers uit het onderwijs als het bedrijfsleven waren uitgenodigd. Tijdens dit diner deed JLN een oproep aan het bedrijfsleven en het onderwijsveld om met haar in gesprek te gaan. Want juist de achterban van JLN speelt een grote rol in de Human Capital Agenda van de topsector logistiek.

Ambities

Overdag stond de vraag centraal hoe jonge logistici hun ambities kunnen waarmaken. Dagvoorzitter Rein Denekamp poneerde enkele prikkelende stellingen die leidden tot een geanimeerde discussie met de ruim zeventig aanwezigen.  Vooral over de stelling dat logistici niet in staat zijn topposities te veroveren in het Nederlandse bedrijfsleven,  werd hevig gediscussieerd.

Key-note speakers

Voorafgaand aan het debat gaven Ron Kars, Logistiek Manager van het Jaar, en Mieke Damen, Vice President Supply Chain bij de Vlisco Group, een presentatie over hoe zij hun ambities tot dusver hebben kunnen waarmaken. Leerzaam was ook het verhaal van Dirk-Jan Koekkoek, over hoe hij diverse grote successen heeft bereikt  als jonge internetondernemer en in zijn huidige functie als CEO van eFuture.

Het bestuur van JLN kijkt tevreden terug op de afsluiting van haar tweejarig bestaan en ziet met vertrouwen en ambitie de toekomst tegemoet.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment