Jong Logistiek Nederland kiest voor TFC

JLN is partner geworden van The Fresh Connection. Op donderdag 13 januari organiseert JLN daarom een nieuwjaarsborrel die in het teken zal staan van de TFC supply chain game. Aanwezigen kunnen kennismaken met het spel en nieuwe inzichten op doen.
The Fresh Connection (TFC) en Jong Logistiek Nederland (JLN) hebben volgens Erik Ellen, vice-voorzitter van Jong Logistiek Nederland, veel synergie. “Wij zijn een netwerk van jonge logistici die zich verder willen ontwikkelen en TFC biedt een leerzame game waarbij men ook graag de jonge logistici wil laten aansluiten. Daarom zijn we partner geworden van TFC, net als inkoopvereniging NEVI en beroepsvereniging VLM. Tijdens onze nieuwjaarsborrel willen we onze leden graag iets kunnen bieden. Doordat ze op 13 januari even kunnen ruiken aan de supply chain game krijgen ze hopelijk zin om nog meer inzicht in de logistiek te krijgen en met een team mee te doen aan de supply chain game.” Involvation, de organisatie achter het spel zal tijdens de bijeenkomst een korte workshop verzorgen.

Gereduceerd tarief

De TFC-game zit al in veel lesprogramma’s van hogescholen en universiteiten verwerkt. De studentleden van JLN zijn wel bekend met het spel. “Als je in het vierde studiejaar met het spel mee doet kun je vervolgens hetgeen je geleerd hebt gelijk toepassen in de praktijk bij je eerste baan.” Ellen wil graag dat ook jong werkenden aan de slag gaan of blijven met de game. “Deze groep kan met een gereduceerd tarief mee doen met een team uit hun eigen bedrijf of een team van jong werkenden die we misschien op 13 januari ter plekke wel kunnen samenstellen. De JLN teams zullen tijdens de competitie in een eigen poule tegen elkaar strijden. ”

Scriptieprijs

2010 was een roerig jaar voor JLN. Het was het jaar dat alles van de grond kwam. “Het ledenaantal is best hard gegroeid”, zegt Ellen. “We zijn van 150 naar 270 leden gegaan, maar het is nog maar het begin. We willen jonge logistici die het studentenleven achter zich hebben gelaten iets kunnen bieden. We zijn volop bezig met het bepalen van de agenda voor 2011. Er komt onder meer een themadag in samenwerking van ‘Young DB Schenker’, de jongerenclub van deze logistiek dienstverlener. Ook zal in samenwerking met VLM en EVO de 2e editie van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek georganiseerd worden. En we gaan uiteraard weer een aantal interessante bedrijven bezoeken.”

Voor meer actuele informatie een aanmelding voor de nieuwjaarsborrel, raadpleeg de site van JLN of volg hen via twitter.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment