Jong Logistiek Talent van het jaar

Teun de Laat – Heijmans N.V. – verkozen tot Jong Logistiek Talent van het Jaar

Met de ‘euroknaller’ kreeg Teun de Laat het LMvhJ-publiek aan zijn kant. Uit vijf kandidaten werd hij donderdag gekozen als winnaar van de eerste Jong Logistiek Talent van het Jaar verkiezing.

De Laat (24) ontwikkelde voor zijn werkgever Heijmans Materieelbeheer de ‘euroknaller’, transport voor één euro bij het plaatsen van een tijdige bestelling. Hiermee wist hij de traditionele bouwwereld te interesseren voor logistiek en de kosten die daarmee zijn gemoeid. “De bouw wil niet plannen, maar de bouw is juist logistiek”,  aldus De Laat tijdens zijn presentatie. Door het aantrekkelijk maken van het transport wist hij 80 procent spoedzendingen bij Heijmans om te vormen naar 80 procent geplande zendingen.

Centraal magazijn

Daarnaast heeft De Laat een centraal magazijn opgezet voor Heijmans. Door bouwmaterialen gebundeld aan- en af te voeren wordt 200.000 euro per jaar bespaard. “Het is een onderscheidend verhaal dat voor iedereen te begrijpen is”, aldus De Laat in een eerste reactie op het winnen van de prijs. “De  verbeteringen die ik heb doorgevoerd heb ik ook zelf ondervonden.  Ik heb zelf in het centraal magazijn gewerkt en ervaren of het werkt wat ik heb bedacht. Niet vanachter een bureau dingen bedenken, maar zelf meemaken, dat is mijn geheim.”

Publiek bepaalt

De Laat nam het donderdag op tegen Hessel de Gelder (Transport Tender), Robbert-Jan van Oijen (UPS) , Andrea van der Ploeg (Het Oogzorgnetwerk) en Romina Schut (FloraHolland). Iedere kandidaat hield op de finaledag een korte presentatie waarna het publiek, in tegenstelling tot de ‘grote’ Logistiek Manager van het Jaar-verkiezing, de beslissende stem mocht uitbrengen.

Als prijs wint De Laat een toegangsbewijs voor de Strategie Summit Supply Chain & Logistiek op 10 april, die onder leiding staat van journalist Charles Groenhuijsen.

Bron: Logistiek.nl

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment