Keynote: Florian Dirkse

Tijdens het JLN Jaarcongres op zaterdag 12 oktober in Woerden, zal Florian Dirkse de dag afsluiten als keynote spreker. Als co-founder van o.a. The Ocean Cleanup en The Green Miles heeft Florian een inspirerend verhaal over het volgen van je droom en hoe deze waar te maken binnen je leef- en werkomgeving. Veel mensen houden het bij dromen, Florian voert ze uit. 

Tussen 2008 en 2010 reisde Florian Dirkse samen met Arjen van Eijk de wereld rond op een zeilboot, in The Green Miles project, om meer bewustwording te creëren over het belang van gezonde oceanen. Hier werd een tv serie van gemaakt door de AVRO die in acht afleveringen werd uitgezonden. Voor dit project werd er samengewerkt met organisaties als het Wereld Natuurfonds, het Rode Kruis, Marine Stewardship Council, Sea Shepherd en het walvis onderzoekscentrum. Sindsdien geeft Florian presentaties over dit avontuur.

Vanuit zijn drive om de oceanen plastic vrij te maken richtte hij in 2012 samen met Boyan Slat het bedrijf The Ocean Cleanup op. Dit was ’s werelds eerste realistische poging om meer dan 7 miljoen kilo plastic uit de oceanen te verwijderen zonder alle bijvangst. Het bedrijf kreeg dan ook veel media aandacht.

In 2016 besloot Florian zijn eigen bedrijf Zeildromen op te richten. Hiermee inspireert hij mensen met zijn verhalen door presentaties te geven die onder andere op zijn eigen zeilboot te organiseren zijn. Tevens is het mogelijk met zijn bedrijf ook daadwerkelijk de zee op te gaan. Florian werd ook bekend als eerste Kapitein Iglo van Nederland.

 “Dromen waarmaken is het mooiste wat er is”. – Florian Dirkse

Ben jij enthousiast? Wij in ieder geval wel! Schrijf je snel in via onze website en zorg dat jij ook bij de inspirerende lezing van Florian bent. 

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur