De kop is eraf! – Stichting VOOR

De kop is eraf! Afgelopen zondag is de eerste lichting studenten gestart aan het ontwikkelingsprogramma van Stichting VOOR.

De eerste lichting bestaat uit veertien geselecteerde studenten afkomstig uit Maastricht, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Amsterdam en Delft. De verscheidenheid aan studies, achtergrond en ervaring zorgt voor een mooi divers gezelschap. Al deze unieke individuen hebben ieder geval één ding gemeen: zij hebben allen de intrinsieke motivatie zichzelf te leren kennen om straks vanuit hun kracht een bijdrage te leveren aan een organisatie die bij hen past.

Het ontwikkelingsprogramma is een antwoord op het gebrek aan persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie binnen het onderwijs. Inhoudelijke kennis en het behalen van tentamens zijn weliswaar noodzakelijk, maar weten wie je bent en waar je écht goed in bent is minstens zo belangrijk om wendbaar en weerbaar de arbeidsmarkt te betreden.

Van september 2015 tot en met februari 2015 gaan de veertien studenten deelnemen aan diverse vernieuwende workshops en worden ze individueel begeleid. Daarnaast gaan ze in gesprek met verschillende mentoren en maken ze kennis met interessante bedrijven. Ook een persoonlijkheidsanalyse maakt deel uit van het programma.

Stichting VOOR wordt gedragen door de samenleving en is altijd op zoek naar mensen en bedrijven die een bijdrage willen leveren. Dit kan in de vorm van mentor, vrijwilliger, partner of donateur van de stichting. Kijk daarom eens op de website www.stichtingvoor.org of neem contact op via meedoen@stichtingvoor.org.

Add Comment