Laagdrempeligheid is succesfactor speeddate

Ruim zestig studenten maakten gisteren tijdens Dé Logistieke Speeddate gebruik van de kans om bij een reeks logistieke topbedrijven te solliciteren naar een baan of (afstudeer)stage. Vooral de laagdrempelige wijze om in contact te komen met potentiële werkgevers was voor deelnemers reden om zich aan te melden. En niet voor niets; bedrijven als DHL, Philips Lighting, Wim Bosman, PostNL en Action waren van de partij.  

Evenals vorig jaar blijkt dat Dé Logistieke Speeddate zijn succes dankt aan de laagdrempeligheid van het evenement. Voor afstuderende studenten of startende logistici is het niet altijd makkelijk om bij een bedrijf binnen te komen. Voor bedrijven geldt dat het normaalgesproken veel tijd en moeite kost om de juiste kandidaat aan de haak te slaan. Deze speeddate bood zowel deelnemers als deelnemende bedrijven de mogelijkheid om op één dag meerdere doelgerichte gesprekken te voeren, in een informele sfeer.

Match

Diverse bedrijven die vorig jaar succesvolle matches hadden, besloten daarom ook dit jaar weer mee te doen. Uit de enthousiaste reacties van de studenten en de bedrijven trekken de organisatoren  vereniging Logistiek management (vLm) en Jong Logistiek Nederland (JLN) in samenwerking met Manpower, de conclusie dat de speeddate wederom heeft geleid tot goede matches.

Logistiek Manager van het Jaar

Dé Logistiek Speeddate maakte ook dit jaar weer onderdeel uit van de finaledag van de Verkiezing Logistiek Manager van het Jaar, die werd gehouden in de van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Deelnemers van de speeddate konden de opening en de discussie van de verkiezing bijwonen. Bij de start van de kennissessies werd het publiek gescheiden en begaven de deelnemers van de speeddate zich naar de desbetreffende ruimte. Na afloop van Dé Logistieke Speeddate konden de deelnemers zich direct aansluiten bij de presentaties van de finalisten waarbij Derrien Jansen, manager Planning & Masterdata bij FrieslandCampina, als winnaar uit de bus kwam.

Social media

Ook dit jaar hield Social Media reporter, Judith de Witte,  ons via twitter op de hoogte van de reacties van kandidaten en de bedrijven. Onderstaand enkele digitale reacties over DLS2013.

 

Davanti heeft mooie mogelijkheden voor de toppers van #DLS2013. Aan de slag! #LMvhJ #logistiek #cloud

@DHL_NLsc ”verrast door het jonge logistieke talent bij ons aan tafel” #DLS2013 #LMvhJ

“De toekomstige logistiek manager van het jaar hebben wij al ontmoet!” @ExperisNL #DLS2013 #LMvhJ

Wist u dat? Thien Pham die deel nam aan #DLS2012 werkt nu aan zijn afstudeerstage bij #PhilipsLighting ! #DLS2013 #LMvhJ

 

Volg Dé Logistieke Speeddate op twitter

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment