Marktplaats voor Logistiek

Op 9 februari a.s. lanceert De Verkeersonderneming in Rotterdam de Marktplaats voor Logistiek. Op deze marktplaats kunnen logistiek partijen in contact komen met aanbieders van oplossingen voor het fileprobleem.

Vrachtwagens in de file, het is voor veel mensen waarschijnlijk een bekend fenomeen. Voor transportbedrijven en logistiek dienstverleners betekent een vrachtwagen in de file doorgaans langere rijtijden, minder gemaakte transportkilometers en een lagere rendabiliteit.

Dit is echter een probleem wat voor ketenpartijen lastig is op te lossen: men is onder andere afhankelijk van levertijden, tijdvensters en rijtijden van chauffeurs. Daarom is De Verkeersonderneming gestart met de Marktplaats voor Logistiek. Op deze marktplaats worden tien slimme, innovatieve oplossingen gepresenteerd die de logistiek sector kunnen helpen om de spits te vermijden. Uitgangspunt is het behalen van winst op efficiëntie: minder in de file,  betrouwbaardere ritten en een hogere klanttevredenheid.

De lancering van de Marktplaats vindt plaats op 9 februari a.s. in pompgebouw De Esch in Rotterdam. Dit zal worden gedaan door de heer Leo Ruijs, CEO van ECT en gesprekspartner namens het bedrijfsleven van minister Schultz van Haegen voor het programma Beter Benutten Rotterdam. Daarnaast geeft Kees Machielse, Lector Transitie van de Haven bij de Hogeschool Rotterdam, een gastlezing over de toekomst van 3D-printen en wat dit betekent voor de logistiek. Ook wordt er ingegaan op het efficiëntievraagstuk binnen de logistiek. Daarnaast zal er ook ruime mogelijkheid zijn om te netwerken, kennis en ervaringen uit te delen en om kennis te maken met de tien nieuwe diensten die worden aangeboden op de Marktplaats.

Over De Verkeersonderneming

De Verkeersonderneming zet zich sinds 2008 in voor de bereikbaarheid van Rotterdam en omgeving.  Oplossingen worden o.a. gezocht in het slim gebruiken van infrastructuur en werknemers slimmer laten reizen en werken. De Verkeersonderneming is een samenwerkingsorganisatie van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat.

Kijk voor meer informatie op de website:

Naar De Verkeersonderneming

Auteur

Ivo Roozenbeek

Ivo heeft zich ingezet voor JLN van 2015 t/m 2018 als regioambassadeur. Daarnaast heeft hij samen met Kirsty in 2018 het Jaarcongres georganiseerd.

Bekijk de berichten van deze auteur