Even voorstellen: Robert van der Waal

Logistieke innovatie nog prominenter op de agenda krijgen binnen de sector was het doel bij mijn aanstelling als voorzitter van TKI DINALOG. De innovatie kracht van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en de overheid bundelen om samen het verschil te maken. Hoe mooi is het om daar onderdeel van te zijn!? In het dagelijks leven ben ik Deputy President Logistics Europe bij  Samsung SDS. Ook in die functie heb ik de afgelopen jaren het voortouw genomen om een aantal innovatieve oplossingen te implementeren in meerdere Europese dc’s binnen mijn verantwoordingsgebied. Van Augmented Reality in een warehouse omgeving, slimme stapel software voor mixed pallets tot mijn meest recente project, het toepassen van blockchain technologie  ten behoeve van papierloos internationaal transport.

Ik zie innovatie als integraal onderdeel van mijn dagelijkse aansturing en hoop dat enthousiasme en de energie over te brengen op mijn omgeving. Ik geloof in het principe dat je te allen tijde je “rookie” mentaliteit moet stimuleren door voortdurend nieuwsgierig te zijn en niet bang moet zijn om te leren van de mensen om je heen en de ervaringen die je op doet. Leren overwint kennis! Sinds enige jaren ben ik ook voorzitter van de ‘industrie commissie’ die de faculteit Logistiek van de Breda University of Applied Science adviseert over het curriculum en de huidige en  toekomstige logistieke thema’s. Met van origine een blik gericht op de toekomst, passen beide voorzitters rollen mij als gegoten.

Als finalist logistiek manager van het jaar 2012 weet ik wat het is om genomineerd te zijn voor een logistieke prijs. Ik ben dankbaar om genomineerd te worden door een club van vakgenoten met nog een mooie logistieke toekomst voor zich. Voor iemand die vooral vooruit kijkt een enorme eer.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur