Samenwerking met Stichting VOOR

De eindstreep is in zicht. Je zit in het laatste jaar van je studie en je bent het leren, de theoretische modellen, de fictieve projecten, de niet-uitdagende bijbaantjes en het chronische geldtekort spuugzat. Na al die jaren kennis te hebben vergaard is het tijd om de wereld te veroveren. Je staat te trappelen om het bedrijfsleven te laten zien wat je in je mars hebt. Je grootouders zouden zeggen: “Kind, je bent jong en je wilt wat!”

Maar wat wil je precies?

Je weet na jaren studeren wat je kunt, maar weet je ook al wat je leuk vind? Waar ben je goed in? Waar word je intens gelukkig van? Oftewel, In welke functie komen jouw talenten écht tot hun recht?

Grote kans dat je deze vragen nog niet concreet kunt beantwoorden. Dat kan ik ook nog steeds niet. Na mijn afstuderen leek zo’n beetje elke baan mij leuk. Maar, niet alles waarvan ik dacht het leuk te vinden was ik ook echt goed in. Nu ik aan het werk ben leer ik mijzelf kennen, wat nogal confronterend is. Zo moet ik schoorvoetend toegeven dat ik nog veel te leren heb op het operationele gebied. Zodra er details om de hoek komen kijken, is mijn aandacht vertrokken. Een eigenschap die nogal in de weg zou zitten bij een baan in, ik noem maar wat, kwaliteitscontrole van voedselwaren. Daar gaat de volksgezondheid…

Nu is bovenstaande voorbeeld overdreven, maar het ontdekken van de persoonlijke kwaliteiten komt voor de meeste young professionals pas tijdens hun werkende jaren, waarnaar ze erachter komen dat zij nog niet op hun plek zitten, of nog eigenschappen missen om in hun huidige baan goed te functioneren. Sander de Vries, human development coach bij Future Minds, viel deze gap op en hij heeft het zijn missie gemaakt om hier verandering in te brengen.

Om zijn missie te volbrengen, dus om het ontdekken van persoonlijke kwaliteiten een stap naar voren te halen (vóór het hebben van een baan) en hierdoor een beter passende baan te vinden heeft Sander Stichting VOOR opgericht.

In samenwerking met ORMIT heeft Sander een programma van zes maanden ontwikkeld. In dit programma worden studenten in hun laatste jaar (bachelor of master) voorbereid op het werkende leven door middel van onder andere persoonlijke begeleiding, workshops, mentoren en bedrijfsbezoeken. Het programma start vanaf 1 september 2015 en is naast het reguliere studieprogramma te volgen.

Zit jij vanaf september in het laatste jaar van je studie en zou je de zoektocht naar je persoonlijke kwaliteiten ook al willen starten? Dan is er goed nieuws: JLN en Stichting VOOR zijn een samenwerking aangegaan, waardoor JLN leden een streepje voor hebben tijdens de selectieprocedure.

Als je interesse is gewekt, kijk dan even op de website van Stichting VOOR: www.stichtingvoor.org. Hier vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.

Ik wens je ontzettend veel succes in je zoektocht naar je persoonlijke kwaliteiten!

Met vriendelijke groet,

Zoë Schouten
Voorzitter Jong Logistiek Nederland

Add Comment