Speeddate blijkt succesvolle buitenkans

Dé Logistieke Speeddate is een succesvolle buitenkans gebleken voor zowel deelnemende bedrijven als voor studenten die zich voor het evenement hadden aangemeld. Gisteren kregen zeventig studenten de mogelijkheid om zich tijdens Dé Logistiek Speeddate te presenteren aan logistieke topbedrijven als Jungheinrich, DB Schenker, Schneider Electric, Samsung en Philips. En met succes.

Dé Logistieke Speeddate heeft voor diverse studenten deuren geopend; de eerste contacten zijn gelegd. Volgens de studenten bood het evenement een kans die je niet voorbij mag laten gaan. Ook de deelnemende bedrijven uitten hun tevredenheid. Zij konden de verschillende kandidaten in acht ronden van vijftien minuten met elkaar vergelijken.

Twee vliegen in één klap

Dé Logistiek Speeddate was onderdeel van de finaledag van de Verkiezing Logistiek Manager van het Jaar, die werd gehouden in de van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Studenten die zich voor de speeddate hadden aangemeld, vingen dus twee vliegen in één klap: op een laagdrempelige manier in contact komen met zeventien logistieke topbedrijven, en de mogelijkheid om de verkiezing van de Logistiek Manager van het Jaar 2011 bij te wonen, waarvan een boeiende discussie tussen presentator Jan-Dirk Stouten en Johan Derksen deel uit maakte.

Winnaar

Ron Kars is in een spannende finalestrijd verkozen tot Logistiek Manager van het Jaar 2011. De implementatie van het DPS (Dynamic Picking System) bij de Technische Unie, aanleiding voor zijn kandidaatstelling, leverde Ron Kars uiteindelijk de titel op.

Voor herhaling vatbaar

Jong Logistiek Nederland trekt samen met mede-organisatoren vLm en Manpower de conclusie dat Dé Logistieke Speeddate vanwege het grote succes, volgend jaar weer op de agenda kan worden gezet.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment