STEPPING OUT THE LOGISTICS BOX: het programma is bekend!

Over 6 weken is het alweer zover: Het jaarcongres van Jong Logistiek Nederland met als thema ‘Stepping out the logistics box’!

In de afgelopen weken zijn één voor één de sprekers bekend gemaakt, maar wat hebben deze sprekers nu met elkaar te maken? En wat maakt dat je dit congres absoluut niet mag missen?

Out of the box thinking staat centraal in het hele jaarcongres en dat geeft direct de inhoud van de lezingen weer. Denk bijvoorbeeld aan diensten-/productontwikkeling door innovatie binnen de logistiek. De manier waarop deze bedacht en geïmplementeerd worden vergt heel wat ‘out of the box thinking’. Aan het eind van het jaarcongres weet jij exact hoe logistici ervoor zorgen dat oude patronen worden doorbroken door innovatieve vernieuwingen door te voeren.

Retourlogistiek

Beginnende met de eerste spreker van het congres; Jan Minnee. Jan Minnee is met zijn bedrijf Retourplaza hét voorbeeld van dienstontwikkeling door innovatie. Retourstromen zorgen voor vele bedrijven voor hoofdpijn, maar Retourplaza heeft hier dé oplossing voor bedacht en neemt de retouren over van grote bedrijven, zoals Bol.com, om deze vervolgens weer te verkopen. De producten worden zelfs gerepareerd en als nieuw gemaakt!

Value Sourcing

Ook de tweede spreker: Hans Dijkhuis, werkzaam bij ASML, heeft ‘out of the logistics box’ gedacht en een zeer goed voorbeeld van productontwikkeling door innovatie neergezet met Value Sourcing QLTC. Dit staat voor: Quality, Logistics, Technology en Costs. Tijdens het jaarcongres verteld Hans Dijkhuis hoe Value Sourcing wordt ingezet om de prestaties te verbeteren.

Bijzondere luchtvracht

Tony de Wolf, key-accountmanager van National Aircargo, heeft in de luchtvracht logistiek bijna dagelijks te maken met ‘out of the logistics box’ uitdagingen waar iedere keer weer oplossingen voor gevonden moeten worden. Olifanten, treinstellen, gepantserde Mini-Coopers, zeilmasten en human remains. Bij luchtvracht logistiek, moet constant “out of the logistics box”  worden gedacht. Bij human remains kan je jezelf afvragen of je deze wel uit de box WILT denken, maar ook deze vliegen dagelijks mee in de buik van het vliegtuig met nietsvermoedende passagiers.

En er is meer…

Maar het jaarcongres is pas echt ‘out of the box’ door de grote verrassing op het jaarcongres zelf! Dit is niemand minder dan een mystery speaker! Benieuwd wie deze spreker is? Come and find out op het jaarcongres!

Tot slot hebben wij een ‘out of the logistics box’ workshop voor jullie in petto! Bekijk de wereld en mensen op een andere manier door deel te nemen aan deze uitdagende workshop. Meer informatie volgt! Hou hiervoor de website en de social media in de gaten.

Uiteraard kan een dagvoorzitter niet ontbreken tijdens een jaarcongres! Dit jaar is dat niemand minder dan brigadegeneraal Hans Damen van de koninklijke landmacht. Ook bij de landmacht moet er continu ‘out of the logistics box’ gedacht worden en moeten er betere producten en diensten worden ontwikkeld om te kunnen overleven in oorlogsgebieden.

Naast goede, leuke en uitdagende sprekers en een dagvoorzitter is een locatie niet geheel onbelangrijk. Dit jaar mag het jaarcongres plaatsvinden in een unieke ‘out of the logistics box’-locatie: het drijvend paviljoen in Rotterdam.

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om je aan te melden voor het jaarcongres en het programma te bekijken. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons via social media.

Syntax

Het jaarcongres is mede mogelijk gemaakt door Syntax.

Add Comment