Terugblik op Dé Logistieke Speeddate 2018

22 juni 2018 was het zover: Dé Logistieke Speeddate in de Jaarbeurs in Utrecht! Wij kijken met trots terug op deze zeer geslaagde en inspirerende dag. Er waren 40 speeddaters aanwezig, maar in totaal 120 betrokkenen en geïnteresseerden. Wij hebben genoten van de aanwezigheid van alle enthousiaste logistici en willen graag onze ervaringen delen. Veel leesplezier!

Het begin; LogistiekProfs

Zonder een geschikte locatie kunnen we natuurlijk niks, dus begin april heeft Jong Logistiek Nederland de handen ineen geslagen met LogistiekProfs. Dankzij hen konden wij terecht in de Jaarbeurs in Utrecht. Wij danken LogistiekProfs voor hun inzet en hopen nog lange tijd een samenwerking voort te kunnen zetten.

Yacht

Naast LogistiekProfs is ook Yacht de samenwerking met Jong Logistiek Nederland aangegaan. Yacht was goed vertegenwoordigd met een break-out sessie, een stand en natuurlijk het speeddaten. De samenwerking met Yacht beperkt zich niet tot deze editie van DLS! Voorzitter van JLN Stefan Kleijngeld en Ruud Olijve, Business Developer Supply Chain Management bij Yacht, zetten hun handtekening voor een langdurige samenwerking.

De speeddates

Voor de speeddates waren in totaal 10 bedrijven aanwezig. Speeddaters konden in gesprek met Davanti, Marine, Rotra, Samsung, TABS, Van Egmond, Van Riet, WP Haton, XPO en Yacht.

Ieder bedrijf heeft in 10 rondes tijd met verschillende mensen kunnen praten die op basis van voorkeuren gekoppeld waren aan elkaar. De deelnemers hebben 2 tot 4 verschillende speeddates gehad en de ervaringen waren niet anders dan positief!

 

“Op 22 Juni was ik op “Dé Logistieke Speeddate”. Hier heb ik deelgenomen aan de speeddates voordat ik naar de afsluiting van TvT ben gegaan. De logistieke speeddates waren gaaf. Het heeft mij kansen gegeven die ik voor vrijdag om 13:00 nog niet had gerealiseerd. Ik heb gesprekken gehad met Yacht, XPO en Rotra. dit zijn alle drie bedrijven die kansen hebben. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik naar meer mogelijkheden kijk maar de dag zelf zorgt ook voor een groter netwerk voor iedereen.” – Thijs Vermeulen

De logistieke speeddate was een goed georganiseerde middag met interessante bedrijven en sessies. Tijdens de inloop heb ik al kennis gemaakt met een aantal bedrijven. Hierdoor kon ik in een informele setting met een aantal mensen kennismaken. Daarnaast heb ik de sessie van Yacht over solliciteren gevolgd en hierin werden vele bruikbare tips over solliciteren gegeven. Zelf ben ik opzoek naar een afstudeerstage waarvoor ook gesolliciteerd moet worden. Daarna kwamen de speeddates, dit waren gesprekken met mensen van logistiek en PR. Hierdoor kreeg ik een goed beeld van de bedrijven. Al met al een interessante middag waarbij het werkveld in contact komt met studenten.” – Charelle van Beurden

Break-out sessies

KDC

Het KennisDC logistiek is bezig met een grootschalig onderzoek naar Logistiek Planners in de toekomst en heeft hier ook een workshop over gegeven.

We waren met een klein groepje, maar daardoor was er wel veel tijd en ruimte voor interactie.” Brigitte Faber-de Lange

Yacht

Tijdens de break-out sessie van Yacht werd ingegaan op het solliciteren. Er werden handige tips en tricks gegeven die de deelnemers direct in de praktijk konden brengen tijdens het speeddaten.

NHTV

De NHTV heeft een interessante masterclass gegeven waarin een aantal logistieke voorspellingen uit het verleden werden besproken en afgezet werden tegen de huidige gang van zaken. Daarnaast werd er een artikel aangehaald waar een uiteenzetting werd gedaan over hoe je het beste deadlines kan communiceren met je team. Ook een interessante discussie over de mogelijkheden en beperkingen van automatisering binnen de logistieke keten kon niet ontbreken.

Ik vond het zeer interessant en heb naderhand nog een goede discussie kunnen voeren met de spreker over de huidige opdracht die ik uitvoer, waarin hij mij goed en werkbaar advies heeft meegegeven.” – Peter Jan Vis

Topcoaches voor Toptalent

Ook de afsluiting van de 11e editie van Topcoaches voor Toptalent vond plaats tijdens Dé Logistieke Speeddate. 11 toptalenten hebben hun presentatie gegeven aan de betrokkenen en hun afstudeer feestelijk en succesvol afgesloten. Een glas bubbels en een taartje mochten uiteraard niet ontbreken op dit moment.

Dé Logistieke Quiz

Tijdens Dé Logistieke Quiz werd de kennis van de deelnemers getest over de deelnemende bedrijven. Over ieder bedrijf kwam er één vraag voorbij en van de 19 deelnemers kon er maar één de winnaar zijn: Doris Joosten. Zij kreeg een JLN dopper en ook het boek van Jan Jaap van Weering, wij wensen haar veel plezier hiermee!

Key-note Jan Jaap van Weering

Na Dé Logistieke Quiz was het tijd voor de Key-note door Jan Jaap van Weering over etiquette in het zakendoen. Dit was een sessie waar velen al de hele dag naar uitkeken.

Op het programma stonden punten als persoonlijke presentatie, visitekaartjes, Dress code, Social media en internationaal zakendoen. Bij alle punten werd duidelijk uitleg gegeven en er werden ook een aantal proefpersonen uit het publiek naar voren gehaald om het verhaal nog meer kracht bij te zetten.

Het was een zeer interessante key-note waar iedereen in het zakenleven heel veel mee kan. Veel dingen lijken vanzelfsprekend, maar door de key-note ga je hier toch anders naar kijken. Zeker voor herhaling vatbaar!” – Kirsty Tadema

Borrel

Tijdens de borrel liep Jan Jaap van Weering ook nog in de ronde om nog meer tips te geven over hoe je je zou moeten gedragen tijdens een formele netwerkborrel. Uiteraard kon er tijdens de borrel nog gezellig nagepraat worden over de dag en hadden de deelnemers nog de tijd om met de bedrijven verder te praten na de speeddate.

Wij hopen binnenkort met vele succesverhalen te kunnen komen over speeddates die zeer geslaagd waren en waar mensen een baan aan over hebben gehouden. Had je ook graag op de speeddate aanwezig willen zijn? Geen zorgen, de volgende editie zit er alweer binnenkort aan te komen! Hou de website hiervoor goed in de gaten.