Terugkijken naar Dé Logistieke Speeddate 4 november 2020

Woensdag 4 november organiseerde Jong Logistiek Nederland alweer de tweede COVID-editie van Dé Logistieke Speeddate. In deze bizarre nieuwe realiteit zijn wij uitgedaagd om op nieuwe en creatieve manieren toch te blijven werken aan de versterking van de logistieke sector in Nederland. Met de e–DLS hebben wij deelnemers en bedrijven via een speeddate gematched voor een potentiele stage of baan binnen de logistieke sector.

Omstandigheden waren wederom weer anders dan bij de eerste digitale editie. Zijn we allemaal een beetje digitaal moe? We hebben gemerkt dat vele logistieke bedrijven toch de tweede golf aan het afwachten waren voordat ze weer actief de deuren openen voor stageplaatsen en full time vacatures. Gelukkig stonden DSV, Lidl en CEVA Logistics wel paraat om de logistieke instroom te woord te staan en hadden dan ook een aantal posities te vergeven.

Niet te vergeten de interactieve sessie met B&S. Om dit iets minder oubollig te laten klinken voor een zeer modern en innovatief bedrijf hebben wij de sessie een bijpassende naam gegeven: Let’s talk logistics.

De speeddates

Ondanks het lagere aantal bedrijven, konden wij in totaal 21 studenten en Young Professionals koppelen aan Lidl, DSV en CEVA Logistics. Uiteenlopende bedrijven, van logistiek dienstverleners tot een supermarktketen en wereldspeler op het gebied van Fast Moving Consumer Goods (FMCG) allen op zoek naar jonge, talentvolle logistieke aanwas.

In totaal waren er 12 speeddate rondes van ieder 20 minuten. Het was hard werken voor zowel kandidaat als bedrijf. Er waren wissels ingebouwd van 5 minuten maar geen pauze dit keer. Doordat iedereen vooraf aan de speeddate netjes een uitnodiging via Outlook had ontvangen zat iedereen op tijd aan zijn of haar digitale tafel.

Een mooie reactie van Marije de Jong na afloop van de dag:

Na aanvang van de speeddates begin november, heb ik als student van Inholland een positieve ervaring met het speeddaten via JLN. Vanuit school vandaan had ik een mailtje gekregen over het speeddaten en toen kon ik niks anders doen dan toehappen, want ik ben een student die opzoek is naar een stage. Na afloop van de gesprekken heb ik meer kennis opgedaan over de bedrijven. Helaas, is hier nog geen stage uitgerold, dus nog verder opzoek. Wat juist wel weer mooi is, dat een van de potentiële bedrijven het had over een traineeship na de studie met mooie doorgroeimogelijkheden. Al met al, het speeddaten via JLN is zeker een aanrader!

Let’s Talk Logistics – B&S

B&S verzorgde tijdens de e-DLS een interactieve sessie over het wereldwijd opererende bedrijf. Onder leiding van Willem en Mervin werd er een kijkje gegeven in de keuken van de goederen, met name voedsel, door hun gloednieuwe state of the art warehouse. Tijdens de sessie kwamen er een aantal zeer interessante vragen voorbij:

  • Denken jullie na over mechaniseren en/of robotiseren ipv scan en voicepicking?
  • Ik ben ook benieuwd waarom er is gekozen voor voicepicking? Wat maakt dit voor jullie voordelig?
  • Er gebeuren ook fouten tijdens transport. Hoe proberen jullie dat soort situaties te voorkomen?
  • Zijn er bepaalde technologische trends die jullie voor de toekomst willen implementeren? Zoals AI, blockchain, Internet of Things?

In zaten er 21 deelnemers in de sessie. In de chat kwamen al meteen leuke reacties voorbij met name over de manier waarop direct vragen gesteld konden worden.

Zou je volgende keer ook weer willen speeddaten? Houd dan vooral onze website en social media kanalen in de gaten of schijf je in voor onze nieuwsbrief!

Lijkt het je daarnaast leuk en interessant om lid te worden van JLN? Lees dan vooral hier verder over alle voordelen die een lidmaatschap oplevert en meld je aan!

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur