The Fresh Connection 2013

Online Supply Chain Game

Vijfde editie

Ook dit jaar doet JLN mee aan de inmiddels vijfde editie van ‘The Fresh Connection’, wat georganiseerd wordt door Involvation. Dit is een online game waarbij men beslissingen moet nemen voor een visueel bedrijf. Het spel wordt gespeeld tegen andere teams. De komende 3 weken, waarvan deze week de eerste is, zal de voorronde plaatsvinden. Daarna wordt er verder gespeeld in deel 2 indien men een positieve zogeheten ROI (Return on investment) heeft. De voorronde bestaat uit 3 rondes, waarbij een ronde één week duurt en vrijdags sluit.

Winnen

Door middel van een consistente uitvoering van de strategie hopen wij er een bloeiend bedrijf van te maken en deze wedstrijd te winnen. Via deze blog zal het JLN-team jullie op de hoogte houden van de voortgang. Drie keer is scheepsrecht wordt er altijd gezegd. Laten we hopen dat we na twee keer de tweede plaats, dit jaar voor de eerste plaats gaan!

Blog The Fresh Connection – Week 8

18 Juni 2013 – Met grote vreugde kunnen wij u mededelen dat de Nederlandse finales zijn bereikt. Als winnaar van de poule heeft het JLN-team zich voor deze finales gekwalificeerd. Daar waar we eerste in de poule zijn geworden is er nog een grote weg te gaan naar de top. Het JLN-team heeft zich geplaatst met een uiteindelijke ROI-score van 1,88%. De beste score bedraagt om en nabij de 10,00%.

Nieuwe uitdagingen

Eveneens als de vorige drie ronden, komen er in de finaleronden nieuwe uitdagingen bij. Dit zijn uitdagingen die nog niet zijn vrij gegeven. Voor ieder team is dit dus een verrassing. Dit betekent dat de basis van het bedrijf stabiel moet zijn, wil men nieuwe uitdagingen aan kunnen gaan. Extra kennis en nauwere samenwerking is nodig.

Tackelen en stabiliseren

Dit zijn de sleutelwoorden voor de finalerondes.  Door risico’s te tackelen en de flow te stabiliseren, moet het winstgevend bedrijf worden. Alles zal hiervoor geoptimaliseerd moeten worden willen we kans maken op de felbegeerde eerste plaats.

Finalerondes

De finalerondes vinden plaats op 20-06-2013 in de Apenheul te Apeldoorn. Hier worden vier ronden gespeeld, waarna de nummer 1 door zal gaan naar de wereldfinales.”

Gegevens competitie

Competitie The Fresh Connection
Start Maart 2013
Aantal rondes 6
Finale Nederland Juni 2013
Global Final September 2013 (Istanbul)

 

Team Jong Logistiek Nederland

Het team van JLN bestaat dit jaar uit de volgende personen die de verschillende rollen in het spel op zich nemen:

  • Koen Zweers (secretaris JLN)
  • Adriaan van Deursen (lid JLN)
  • Gerwin Boertien (regioambassadeur Noord)
  • Robbert-Jan van Oijen (regioambassadeur Zuid)
  • Stephan Keuper (lid JLN)

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment