Verslag JLN Jaarcongres 2014

Jong Logistiek Nederland kijkt met succes terug naar haar vierde jaarcongres welke gehouden werd in het Huis van de Logistiek te Tilburg. Het evenement trok enthousiaste studenten met de ambitie te gaan ondernemen en partners van JLN. Onder leiding van dagvoorzitters Reinier Kraft van Ermel en Sanse Bomhoff is het jaarcongres een succes geworden.

Sprekers Martin Haring en Lorenzo Bas deelden ervaringen en enthousiasmeerde het publiek om vragen te stellen rondom het thema ‘Jong Ondernemerschap in de Logistiek’. Lisette van Pijl sloot het middagprogramma af met een workshop waarbij zij liet zien hoe Social Media een individu kan helpen in de wereld van ondernemen. Na afloop werd er onder het genot van een hapje en een drankje lang nagepraat over alles wat tijdens het jaarcongres voorbij is gekomen.

Geef jezelf bloot

Volgens Martin Haring is het belangrijk om te durven denken, dromen en ambitie te hebben. Als deze ambitie ondernemen betreft, geeft Martin de gouden tip mee om je plan uit te werken en zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een investeerder! ‘Als je een idee hebt, werk het uit en durf jezelf bloot te geven’, Martin toonde dit door zichzelf letterlijk bloot te geven en op een zeer ongewone manier zijn bovenlijf te ontbloten, maar ook door zijn speech af te sluiten met een geweldige karaoke-plaat.

Mogelijkheden

Lorenzo Bas, een zoon van twee ondernemende ouders, durfde het aan om aan het roer te gaan staan van het familiebedrijf. Hij toont hiermee lef en leiderschap, twee kerneigenschappen voor een ondernemer. Lorenzo nam de deelnemers mee in de wereld van mogelijkheden waaronder de toenemende veiligheid en efficiëntie in magazijnen dankzij uitvindingen als Google glas, maar ook door het gebruik van het ‘Logistics talent incubator programma’ bij de Bas Group, een programma dat jong talent helpt bij het bieden van veel uitdagingen en groeimogelijkheden!

On-line Kansen

Lisette van Pijl liet, als afsluiting van het dagprogramma, de wereld van Social Media aan de jonge logistici zien. Zij benadrukte de kansen die in ieders netwerk liggen en hoe deze kansen benut kunnen worden in het profileren van elk individu. Met inspirerende voorbeelden en praktijk cases liet zij de aanwezigen zien hoe eenieder een ‘boost’ kan geven aan zijn/haar online profiel.

Jong Logistiek Nederland wil graag alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en hoopt u allen op het volgende evenement wederom te mogen ontvangen.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment