Verslag JLN Jaarcongres

Op zaterdag 21 november 2015 vond het vijfde jaarcongres van Jong Logistiek Nederland plaats in Madurodam te ’s-Gravenhage. Het thema ‘Big Data – Beleef iets groots in een kleine wereld’ stond centraal tijdens dit jaarcongres. Geinteresseerden kwamen vanuit het hele land om te luisteren naar sprekers, jong en oud, die inzichten en informatie deelden over de hedendaagse mogelijkheden op het gebied van  ‘Big Data’ en hoe het een bijdrage kan leveren in de toekomst.

De achterban van het inmiddels ruim achthonderd leden tellende JLN heeft donderdag 21 november  j.l. laten horen dat Big Data geen hype is, maar een kans! “Als young professionals kunnen we nog veel meer leren!’, aldus Zoë Schouten (voorzitter JLN). Het dagprogramma werd geleid door Jack van der Veen, hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit en houder van de EVO leerstoel Supply Chain Management.

Keynote sprekers
Alle deelnemers droegen enthousiast zijn of haar steentje bij tijdens de interactieve workshop, waarbij de vraag werd gesteld: “Hoe organiseer je de politie inzet tijdens de Nucleaire Top in Den Haag” o.l.v. Maarten van Rijn, Docent/onderzoeker (evenementen-) logistiek aan de NHTV. Het overige programma werd gevuld met presentaties van Bram van den Boom, Business Development Manager bij Schneider Electric, Huub Vermeulen, Directeur Operations & Fulfilment bij bol.com en Wouter Nering Bögel, Manager-Consultant bij Districon. Zij vertelden onder meer over hoe het opslaan van Data ons al levenslang helpt en de mogelijkheden die het ons biedt in de toekomst, maar met name over de uitdagingen die Data specifiek met zich meebrengt binnen hun eigen omgevingen. Ter afsluiting van het dagprogramma werd de vraag gesteld “Hoe denken jonge logisticie over Big Data?”. Het merendeel van het publiek was ervan overtuigd dat door Big Data  prestaties aanzienlijk zullen verbeteren en dat het de wereld van Logistiek & Supply Chain Management fundamenteel zal veranderen!
De toekomst
Het dagprogramma werd vervolgd met een diner ter ere van het eerste lustrum van Jong Logistiek Nederland. Aanwezigen waren een mix van genodigden uit het bedrijfsleven, het onderwijsveld en young professionals in de logistiek en Supply Chain Management. Hessel Visser, mede oprichter van JLN, opende het diner en gaf een overzicht van ‘25 jaar zoeken naar een plaats voor jong logistiek’. Hij gelooft dat JLN haar rol binnen de logistiek met veel energie en plezier zal blijven invullen in de toekomst.
Het bestuur van JLN kijkt tevreden terug op de afsluiting van haar vijfjarig bestaan en ziet de toekomst en haar uidagingen met vertrouwen tegemoet.
Foto’s: Reinier Kraft van Ermel

Add Comment