Erwin Pot over Stenden Emmen

In 2004 ben ik begonnen met de MBO opleiding Manager Opslag en Vervoer te Groningen, waarin ik veel praktijkervaring heb opgedaan tijdens de verschillende stageperiodes. Het vak logistiek vond ik erg interessant, en de opleiding ging mij relatief gemakkelijk af waardoor ik heb besloten graag verder te willen studeren op het gebied van logistiek.

In 2008 ben ik begonnen aan de opleiding Logistiek en Economie bij Stenden Hogeschool in Emmen. De keuze voor deze hogeschool was vooral gebaseerd op mijn gevoel, de prettige sfeer en omdat drie andere MBO klasgenoten ook kozen voor deze opleiding, wat voor mij de keuze makkelijker maakte. Ik heb er daarna ook nooit spijt gehad. De opleiding was goed en contact met de docenten ook erg open, ze waren altijd bereid om te helpen. Ook als het even wat minder gaat met het halen van goede resultaten.

De opleiding was in 2008 nog vooral gericht op productielogistiek. Opdrachten die we kregen waren bijvoorbeeld gericht op het optimaliseren van een fabriek. Zoals MRP planningen, productieplanningen en het legostiek spel. Dit vond en vind ik nog steeds erg gaaf om te doen. Vele opdrachten hebben we in groepsverband uitgevoerd om zodoende goed te leren samenwerken. Tijdens deze groepsopdrachten kwam ik erachter dat de studenten vanuit het MBO veel praktischer werkten mede door het jaar werkervaring door stage dan de HBO instroom, zij hadden weer als voordeel dat ze beschikten over meer theoretische kennis. Tijdens de minor Green Logistics werden de onderlinge verschillen nog groter doordat we in een groep van 8 personen met in totaal 6 verschillende nationaliteiten zaten, dit was erg leerzaam.

Als regioambassadeur voor Jong Logistiek Nederland komen wij nog vaak bij Stenden Hogeschool. Het voelt altijd fijn om even terug te zijn en weer even herinneringen op te halen met oud-docenten en met ze samen te werken om het vak logistiek te promoten.

Informatie

Opleiding  Logistiek en Economie
Onderwijsinstelling Hogeschool Stenden in Emmen
Afstudeerjaar 2012
Linkedin Klik hier om mijn profiel te bekijken

Add Comment