Justin de Vries over InHolland in Haarlem

Na twee jaar bedrijfseconomie gestudeerd te hebben aan de Hogeschool van Amsterdam, stond ik voor een belangrijke keuze. Ga ik doorstuderen in het bedrijfseconomische of kies ik voor een andere richting? Ik besloot voor de laatste optie te kiezen. Inholland heeft in zwaar weer gezeten en deed er 6 jaar geleden alles aan om de accreditatiecommissie te overtuigen van hun manier van onderwijs. Dit heeft mij ervan doen overtuigen dat Inholland op dat moment voor mij de juiste keuze was. Los van de persoonlijke benadering van docent naar student, en visa versa, had Inholland een vooruitstrevend doel rondom de opleiding Logistiek & Economie.

De eerste twee jaren van de opleiding stonden in het teken van de diverse deelgebieden in de logistiek. Hierbij kan gedacht worden aan warehousing, distributie logistiek, supply chain management etc. Elke module (periode van 12 weken) stond, naast het logistieke deelgebied, in het teken van een project. Dit project was gekoppeld aan het curriculum van de desbetreffende periode en hierbij kregen de studenten de kans om praktijk te koppelen aan de theorie. Daarnaast kregen de studenten middels deze projecten kans om bepaalde competenties te ontwikkelen. Hierbij kan gedacht worden aan analytisch vermogen, leiderschap, communicatieve vaardigheden en het out-of-the-box denken.

Het derde schooljaar stond in het teken van een meewerkstage en twee minoren. Ik heb mijn stage uitgevoerd bij IJmond Transport Groep, waarbij ik een onderzoek heb uitgevoerd naar efficiëntie verbeteringen binnen de distributie en warehousing.

De daaropvolgende minoren stonden in het teken van Airport en Aviation Management. Deze minoren werden gekenmerkt door specifieke vakken rondom de luchtvaart en tevens een rondleiding over het Schiphol-terrein.

Nadat deze twee minoren afgerond waren, kon ik beginnen aan mijn afsluitende jaar van de opleiding. Voordat ik ging afstuderen (periode 3 en 4), heb ik nog twee andere minoren gevolgd; Sportmarketing/-management. Ik was erg benieuwd hoe de combinatie management en hobby (sport) mij zou bevallen.

Deze minoren werden gekenmerkt door zeer interessante gastcolleges en diverse activiteiten. Dit was een interessante toevoeging op het curriculum en gaf mij tevens een goede mogelijkheid om eens goed na te denken over mijn afstudeermogelijkheden.

Ik besloot het afstudeertraject van EVO, Topcoaches voor Toptalent, te gaan volgen. Via dit programma ben ik gekoppeld aan het Ministerie van Defensie. Hier heb ik een onderzoek uitgevoerd naar het efficiënter kunnen plannen van oefeningen van de Nederlandse Krijgsmacht op de langere termijn, wereldwijd. Dit was absoluut een leerzame periode en ik wil Defensie van harte aanbevelen als (potentiële) werkgever.

Na het succesvol verdedigen van mijn scriptie op Hogeschool Inholland, kon ik mij na vier jaar Bachelor of Business Administration noemen.

Naast het reguliere lesprogramma heb ik gedurende mijn opleiding in diverse (externe) projecten geparticipeerd. Hierbij kan gedacht worden aan het uitvoeren van een onderzoek in opdracht van de Schiphol Group en het begeleiden van een stageopdracht bij Air Cargo Netherlands (ACN). Tevens ben ik actief geweest tijdens open dagen ten behoeve van het promoten van de opleiding en heb ik een jaar lang zitting genomen in de Hogeschool Medezeggenschapsraad.

Graag zou ik Inholland willen bedanken voor de geboden kansen en de mooie carrièrestart die ik mede dankzij hen gemaakt heb.

Informatie

Opleiding Logistiek en Economie
Onderwijsinstelling Hogeschool InHolland Haarlem
Afstudeerjaar 2015
Linkedin Klik hier om mijn profiel te bekijken

Add Comment