Melvin de Kok over de NHTV Breda

Logistiek & Economie

Begonnen in september 2011 met de studie Logistiek en Economie aan de NHTV te Breda. De keuze voor de NHTV was na een vergelijking met de Hogeschool Zeeland die de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde (Logistic Engineering) aanbiedt. Logistiek en Economie sprak mij aan door de economische focus, dit lag mij meer doordat mijn vooropleiding HAVO Economie & Maatschappij was. Daarnaast wilde ik graag op mijn zelf gaan wonen en dit kon uitstekend in een gezellige stad als Breda.

Tijdens de studie wordt je continue bezig gehouden met projecten, je werkt dan samen met  verschillende studiegenoten. Zo combineer je de theorie met de praktijk. De laatst twee jaar van m’n studie stonden centraal met twee stages en het afstuderen. Zo kom je echt in aanmerking met het bedrijfsleven wat ik als zeer positief ervaren heb. De begeleiding van de eerste twee stages waren twee externe begeleiders, waarbij het bij mijn afstuderen echt een interne docent was met jaren bedrijfservaring. Ik kon toch goed het verschil merken met zo’n ouwe “rot” in het vak.

Uiteindelijk afgestudeerd in 2015, daarna 8 maanden gaan reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Na mijn reis aan de slag gegaan als accountmanager voor Linde intern transportmaterieel.

Fysieke distributie

Elke hogeschool heeft zo zijn specialisatie binnen de logistiek wat gekoppeld is met KennisDC Logistiek, die er voor zorgen dat de stap tussen het onderwijs en het bedrijfsleven kleiner wordt. De focus van de NHTV is de fysieke distributie voor de opleiding Logistiek en Economie en Logistiek en Technische Vervoerskunde.

Cultuur

De NHTV kenmerkt zich heel goed met de informele sfeer die de docenten creëren naar de studenten. Zo staan de deuren altijd open van de docent kantoren, wat het binnenstappen heel laag drempelig maakt.

Internationaal studeren

Binnen de hogeschool zijn er tal van mogelijkheden om stages, minors of het afstuderen in het buitenland te doen. Door de goede connecties van docenten met diverse landen kan het eenvoudig worden geregeld. Het is voor iedereen aan te bevelen om naar het buitenland te gaan om zo je zelf beter te ontwikkelen, waardoor je echt uit je comfort zone stapt.

Informatie

Opleiding Logistiek en Economie
Onderwijsinstelling NHTV in Breda
Afstudeerjaar 2015
Linkedin Klik hier om mijn profiel te bekijken

Add Comment