Nikos Pijnenburg over de NHTV Breda

Momenteel studeer ik Logistics Engineering en Logistiek en Economie, een zogenaamde double degree, aan de NHTV te Breda waar ik medio 2019 afstudeer. Hoewel transport en logistiek bij mij met de paplepel zijn ingegoten, heb ik er toch lang aan gedacht een technische studie te gaan volgen aan de TU Delft. Kort voordat ik een definitieve keuze moest maken ben gaan kijken bij de NHTV en dat bezoek heeft ertoe geleid dat ik mezelf heb ingeschreven voor deze opleidingen.

De reden hiertoe was dat de logistiek veel breder is dan enkel transport van A naar B, dit is iets wat ik niet meteen had verwacht. Logistiek richt zich er namelijk op om processen te optimaliseren, hierbij gaat het zowel om goederenstromen, informatiestromen als om geldstromen. Dit is dus veel breder dan enkel transport. De reden dat ik specifiek heb gekozen voor de NHTV is dat ik meteen al voelde dat er een zeer prettige sfeer hing. Daarbij werd mij door studenten verteld dat de afstand tussen studenten en docenten zeer klein is, en dat is zeker waar kan ik nu zeggen!

Wat ik met name waardeer aan de opleidingen is de praktijkgerichtheid. Tijdens een normale week zijn er buiten zo’n 4 a 5 hoorcolleges van 1 tot 2 uur ook circa 8 uur die je gemiddeld per week besteed aan een project. Daarbij zijn er bij veel vakken buiten het tentamen ook opdrachten die meetellen in de beoordeling. Wat de opdrachten en de projecten betreft dien je altijd de theorie toe te passen in de praktijk. Dit leidt ertoe dat je de stof tot je neemt en tegelijkertijd leert om informatie je zelfstandig eigen te maken. Ook zie je meteen terug wat je aan het leren bent, er ontstaat hierdoor een completer beeld omtrent de logistiek. Daarbij waardeer ik ook de diversiteit van de vakken, zo zijn er natuurlijk met name logistieke vakken, maar ook financiële vakken, communicatieve vakken, vakken die zich richten op het doen van onderzoek enzovoorts.

De opleiding vergt wel de nodige tijd, het is (in mijn geval) dan ook noodzakelijk om goed te plannen vanwege andere activiteiten. Desalniettemin sta ik nog steeds 100% achter mijn keuze!

Informatie

Opleiding Logistics Engineering / Logistiek en Economie
Onderwijsinstelling NHTV in Breda
Afstudeerjaar 2019 (verwacht)
Linkedin Klik hier om mijn profiel te bekijken

Add Comment