Vertel eens…

Afgekort DLS, is hèt tweejaarlijks terugkerend event georganiseerd door Jong Logistiek Nederland dat bedrijven, studenten en young professionals bij elkaar brengt op een slimme, leuke en gezellige manier. Voor veel van onze partners en leden is de DLS inmiddels een bekend begrip. De eerste editie vindt altijd plaats in het voorjaar en is daarmee ideaal voor de studenten die het volgende schooljaar op zoek zijn naar een stage of afstudeeropdracht. Ook voor de Young Professional is de kans groot in gesprek te komen met een bedrijf waar je sprongen kunt gaan maken.

De dag zelf proberen wij iedere editie weer een beetje anders in te steken, maar de basis bestaat uit een combinatie van speeddates tussen kandidaten en bedrijven dat op de dag wordt aangevuld door interactieve break-out sessies en/of workshops.

De Speeddates

Deelnemers melden zich van tevoren online aan voor deze dag. Hierin geven zij op waar zij naar op zoek zijn, welke interesses zij hebben en voor welke periode zij op zoek zijn. Aangemelde bedrijven krijgen voorafgaand aan het event een uitgebreide briefing van de aangemelde kandidaten en hun profiel waarop het verdere matchschema wordt afgestemd. Een paar dagen voor het event krijgen de deelnemers te horen bij welke bedrijven zij zijn ingedeeld. Zie het als een sollicitatie, maar dan veel leuker en veel effectiever. In 10-minuten krijg je de tijd je niet alleen voor te stellen en te verkopen, maar ook om meer van het bedrijf te weten te komen en misschien zelfs on-the-spot je stage, afstudeeropdracht of baan te regelen.

De speeddate is vaak nog veel meer dan alleen dat gesprek. Je leert meer van de sector, je bent aan het bouwen aan je netwerk en de ervaring die je op doet tijdens de korte sessies neemt niemand meer van je af.

De Interactieve Sessies

De dag staat vaak in het kader van een bepaald thema. Hiervoor nodigen wij diverse sprekers of trainers uit die de dag nog wat extra inhoud en kwaliteit kunnen geven. Denk aan workshops die je gratis kunt volgen en jezelf voor op kunt geven als jij denkt dat je hier iets aan hebt. Zit daar niets tussen? Laat je dan inspireren door een ervaren Supply Chain Manager, Voorraadbeheerder, Loadplanner of ander Logistiek Specialist. De sessies zijn gemaakt en bedacht jou iets mee te geven dat je voor binnenkomst nog niet bij je droeg en mee kunt nemen in jouw logistieke carrière.

Deze bedrijven deden eerder mee

Terugblik op vorige editie

Op dinsdag 8 november heeft de najaarseditie van Dé Logistieke Speeddate (DLS) plaatsgevonden op Logistica Next en ICT&Logistiek in Jaarbeurs Utrecht. Tijdens dit evenement gingen ruim 30 logistieke HBO-/ WO-studenten en jong professionals uit heel Nederland op een laagdrempelige en efficiënte manier 1-op-1, 10 minuten in gesprek met 9 verschillende logistieke bedrijven.

Speeddates

Om 11 uur ging het evenement van start met een kort welkomstwoord en uitleg over het matchschema en de rondleiding. De deelnemers hebben zich van tevoren aangemeld voor het evenement. Hierbij is aangegeven waar zij vandaan komen, waar hun interesse ligt en waar zij naar op zoek zijn. De bedrijven zijn inmiddels op hun plekje gaan zitten met de banners goed in het zicht.

En dan is het zover… De speeddates! In 10-minuten krijg je de tijd je niet alleen voor te stellen en te verkopen, maar ook om meer van het bedrijf te weten te komen en misschien zelfs on-the-spot je stage, afstudeeropdracht of baan te regelen.

Rondleiding

Tussen de speeddates door zijn deelnemers onder begeleiding van onze regioambassadeurs een ronde maken over de beursvloer gaan maken. Hierbij krijgen Motrac NLAddverbSOA People NL en DeliveryMatch ongeveer 10 minuten voor een elevator pitch over een onderwerp in het thema van Logistica Next. Denk hierbij aan nieuwe innovatie-oplossingen die nodig zijn om logistieke processen steeds efficiënter in te richten en effectiever uit te voeren.

Sfeerimpressie