Dé Logistieke Speeddate

Een laagdrempelige en efficiënte manier in gesprek te gaan met logistieke bedrijven

Over het evenement

Dé Logistieke Speeddate, afgekort DLS, is hét evenement voor als je op zoek bent naar een (afstudeer)stage, traineeship of (eerste) baan! Tijdens het evenement gaan deelnemers speeddaten met verschillende bedrijven. In korte gesprekken van 10 minuten stellen beide partijen zich aan elkaar voor en kunnen de mogelijkheden besproken worden. 

Jong Logistiek Nederland organiseert twee keer per jaar de DLS, met een editie in april in het voorjaar en een editie in oktober in het najaar. Naast de speeddates vullen we de dag aan met interactieve break-out sessies over carrièreontwikkeling en logistieke bedrijven.

Als deelnemer krijg je de kans om kennis te maken met een verscheidenheid aan bedrijven en neem je waardevolle kennis mee voor je carrière. Als deelnemend bedrijf spreek je in een halve werkdag meerdere interessante kandidaten en ontvang je alle CV’s van de deelnemers.

Dé Logistieke Speeddates voor deelnemers

Je meldt je van tevoren aan via onze website, je geeft aan wat je interesses zijn en waar je naar op zoek bent en je deelt CV met ons als je dat wil. Wij delen je CV met de bedrijven zodat ze zich alvast goed kunnen voorbereiden. Met het delen van je CV vergroot je je kans op succesvolle gesprekken aanzienlijk! Op de dag zelf kom je naar de locatie en krijg je het match schema te zien. Het match schema is gebaseerd op wat jij zoekt en wat de bedrijven zoeken. We doen ons best om iedereen zo goed mogelijk te matchen, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je bij een bedrijf komt dat je niet direct wat kan bieden. Probeer dan toch het gesprek aan te gaan, wie weet is het wat voor de toekomst!

Je kan de speeddates zien als een sollicitatie, maar dan veel leuker en veel effectiever. In 10-minuten krijg je de tijd je niet alleen voor te stellen en te verkopen, maar ook om meer van het bedrijf te weten te komen en misschien zelfs on-the-spot je (afstudeer)stage, traineeship of baan te regelen! Dit is je kans om in één middag meerdere bedrijven te leren kennen en je netwerk uit te breiden!

Dé Logistieke Speeddates voor bedrijven

Bedrijven kunnen zich in de periode voor de DLS aanmelden via projecten@jonglogistiek.nl. Via dit e-mailadres kan bij interesse ook meer informatie opgevraagd worden, zoals onze DLS brochure. Bij de aanmelding is er de mogelijkheid om aan te geven welke functies beschikbaar zijn en wat van kandidaten worden gezocht. Op basis van deze voorkeuren en de voorkeuren van de deelnemers wordt een match schema samengesteld. Dit match schema en de CV’s van de kandidaten worden in de week voor de DLS met alle bedrijven gedeeld.

Interesse gekregen? Neem contact op met projecten@jonglogistiek.nl en ontvang de DLS brochure!

Meld je aan voor de volgende editie!

De volgende editie zal plaatsvinden op woensdag 24 april 2024 bij ’s werelds grootste bloemenveiling: Royal FloraHolland in Aalsmeer. Deelname en lunch zijn kosteloos voor alle deelnemers. Inschrijving is verplicht en we verwachten dat alle aangemelde personen aanwezig zullen zijn. De deelnemende bedrijven zullen op een later moment bekend worden gemaakt op onze website. Elke deelnemer wordt gevraagd zijn of haar CV te delen, zodat de bedrijven zich kunnen voorbereiden op de speeddate.