Over ons

Jong Logistiek Nederland is het platform voor én door jonge logistieke en supply chain professionals uit het hele land

Over JLN

Jong Logistiek Nederland verbindt studenten en jonge professionals tot 30 jaar. Wij tonen jonge logistici de veelzijdigheid van logistiek door hen de praktijk te laten ervaren, en bieden de kennis en contacten voor een succesvolle carrière in de logistieke sector. 

Het ontstaan

Jong Logistiek Nederland (JLN) is ontstaan uit het vroegere ‘vLm Young Professionals’ en is een gezamenlijk project van twee belangrijke spelers in de logistieke sector: Vereniging Logistiek Management (VLM) en evofenedex.

In 2005 hebben Mark van Ommen en Jan Kraaijveld vLm Young Professionals opgericht, met de steun van Hessel Visser. In 2010 hebben Sybrand Meersschaert, Sven de Keiser en Rienk Bierenbroodspot dit initiatief verder ontwikkeld tot Jong Logistiek Nederland, zoals het nu bestaat als stichting.

Missie

Jong Logistiek Nederland verbindt studenten en jonge professionals tot 30 jaar. Wij tonen jonge logistici de veelzijdigheid van logistiek door hen de praktijk te laten ervaren, en bieden de kennis en contacten voor een succesvolle carrière in de logistieke sector. 

 

Visie

Jong Logistiek Nederland wil jonge logistieke en supply chain professionals helpen om hun potentieel volledig te realiseren. Wij geloven dat de ontwikkeling van jong talent verder gaat dan alleen de schoolbanken of huidige werkgever en bieden daarom kennis en contacten voor het opbouwen van een succesvolle carrière binnen de logistieke sector.

Onze mijlpalen

JUNI 2010
Oprichting

Op 17 juni 2010 hebben vLm en EVO samen de stichting Jong Logistiek Nederland (JLN) opgericht voor studenten van hbo- of universitaire opleidingen en jonge werkende professionals in de logistiek.

SEPTEMBER 2011
Sub Label
Het Jaarcongres

In 2011 heeft JLN voor het eerst Het Jaarcongres georganiseerd, wat een succesvolle afsluiting was van een jaar waarin 400 leden zich hebben aangemeld.

MAART 2012
Dé Logistieke Speeddate

In 2012 organiseerde JLN voor het eerst 'Dé Logistieke Speeddate'. Tijdens dit evenement gaan studenten en jong professionals in korte gesprekken van 10 minuten om op zoek te gaan naar een stage, afstudeeropdracht of baan.

JANUARI 2015
Mentor-Mentee Programma

In 2015 lanceerde JLN het Mentor-Mentee programma, waar onze leden werden gekoppeld aan een logistieke professional van vLm.

OKTOBER 2016
JLN Awards

In 2016 organiseerde JLN voor het eerst de JLN Awards. Hierbij werden prijzen uitgereikt aan de 'Goeroe', het 'Bedrijf' en de 'JLN'er' van het jaar.

APRIL 2020
Dé Logistieke Speeddate - Digital edition

In 2020 werd Dé Logistieke Speeddate digitaal georganiseerd vanwege de overrompeling door het coronavirus.

MEI 2022
Jubileum
 
In 2020 vierde Jong Logistiek Nederland (JLN) zijn tienjarig bestaan. Deze mijlpaal stond centraal tijdens het langverwachte Jaarcongres op 14 mei 2022. Het was een bijzondere editie met het thema 'Down Logistics Memory Lane'.