Welkom op de site van

Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) is een platform gericht op logistiek georiënteerde hbo-/wo-studenten en afgestudeerden tot en met 30 jaar. We willen onze leden graag de logistieke wereld zien, van het bezoeken van topbedrijven tot aan het ontmoeten van interessante professionals.

Over Jong Logistiek Nederland

JLN heeft als voornaamste doelen:

Het ontwikkelen van studenten en pas afgestudeerden richting het bedrijfsleven;

Kennisuitwisseling en -ontwikkeling voor studerend en jong werkend Nederland;

Samenwerking om gezamenlijk Nederland als logistiek land te ontwikkelen;

Uitbreiden van het netwerk: kennismaken met studie- en vakgenoten uit het hele land.

Sinds 2012 is Nederland opgedeeld in een vijftal regio’s met als doel om dichter bij leden te staan. Elke regio wordt vertegenwoordigd door een twee- of drietal enthousiaste regioambassadeurs. De regio’s van Jong Logistiek Nederland zijn opgedeeld in:

Noord (Groningen, Friesland en Drenthe)

Midden (Noord-Holland, Utrecht en Flevoland)

West (Zuid-Holland en Zeeland)

Zuid (Noord-Braband en Limburg)

Oost (Gelderland en Overijssel)

Het ontstaan

Jong Logistiek Nederland is voortgekomen uit het voormalige ‘vLm Young Professionals’ en is een initiatief van twee belangrijke logistieke partijen: evofenedex (voorheen EVO) en vLm.

In 2005 zijn Mark van Ommen en Jan Kraaijveld vLm Young Professionals gestart met behulp van Hessel Visser. In 2010 hebben Sybrand Meersschaert, Sven de Keiser en Rienk Bierenbroodspot dit initiatief verder uitgewerkt tot Jong Logistiek Nederland in zijn huidige vorm als stichting.

Vandaag de dag is Jong Logistiek Nederland een volwassen vakvereniging in de logistieke sector samen met partners zoals Stichting Nederland is Logistiek, TLN en het ‘Topsectorenbeleid’ voor logistiek.

Onze missie en visie

Missie

Jong Logistiek Nederland heeft als missie het bevorderen van de professionele ontwikkeling van jong logistiek talent. Dit doen wij door het bieden van een netwerk van logistiek professionals en het uitwisselen van kennis en ervaring. Dit dient uiteindelijk een hoger doel, namelijk de ontwikkeling van de logistieke sector in Nederland.

Visie

JLN is dé vereniging die kennis en contacten biedt voor het opbouwen van een succesvolle carrière binnen de logistieke sector. Deze drie woorden, kennis, contact en carrière vormen tevens de kern van JLN. Dit wordt ook benadrukt in onze slogan: Hier begint jouw toekomst in de logistiek.

Onze mijlpalen

Samen met jou hebben we al vele mijlpalen bereikt, zie hieronder een aantal van onze hoogtepunten.

2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022