Welkom op de site van

Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) is hét platform gericht op logistiek georiënteerde HBO-/WO-studenten en jong professionals tot en met 30 jaar. Wij zijn de verbindende schakel tussen bedrijven, overheid en onderwijs en bieden jonge logistici de kennis en contacten voor het opbouwen van een succesvolle carrière binnen de logistieke sector.

Over ons

JLN heeft als voornaamste doelen:

Het ontwikkelen van studenten en pas afgestudeerden richting het bedrijfsleven;

Kennisuitwisseling en -ontwikkeling voor studerend en jong werkend Nederland;

Samenwerking om gezamenlijk Nederland als logistiek land te ontwikkelen;

Uitbreiden van het netwerk: kennismaken met studie- en vakgenoten uit het hele land.

Sinds 2012 is Nederland opgedeeld in een vijftal regio’s met als doel om dichter bij leden te staan. Elke regio wordt vertegenwoordigd door een twee- of drietal enthousiaste regioambassadeurs. De regio’s van Jong Logistiek Nederland zijn opgedeeld in:

Noord (Groningen, Friesland en Drenthe)

Midden (Noord-Holland, Utrecht en Flevoland)

West (Zuid-Holland en Zeeland)

Zuid (Noord-Braband en Limburg)

Oost (Gelderland en Overijssel)

Het ontstaan

Jong Logistiek Nederland is voortgekomen uit het voormalige ‘vLm Young Professionals’ en is een initiatief van twee belangrijke logistieke partijen: evofenedex (voorheen EVO) en vLm.

In 2005 zijn Mark van Ommen en Jan Kraaijveld vLm Young Professionals gestart met behulp van Hessel Visser. In 2010 hebben Sybrand Meersschaert, Sven de Keiser en Rienk Bierenbroodspot dit initiatief verder uitgewerkt tot Jong Logistiek Nederland in zijn huidige vorm als stichting.

Vandaag de dag is Jong Logistiek Nederland een volwassen vakvereniging in de logistieke sector samen met partners zoals Stichting Nederland is Logistiek, TLN en het ‘Topsectorenbeleid’ voor logistiek.

Onze missie en visie

Missie

Jong Logistiek Nederland wil dienen als hét platform voor én door jonge logistici uit het hele land. Dit doen wij door hbo-/wo-studenten en jong professionals de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met studie- en vakgenoten en het uitwisselen van kennis en ervaring. Dit dient uiteindelijk een hoger doel, namelijk de ontwikkeling van de logistieke sector in Nederland.

Visie

Jong Logistiek Nederland wil jonge logistici helpen om hun potentieel volledig te realiseren. Wij geloven dat de ontwikkeling van jong talent verder gaat dan alleen de schoolbanken en bieden daarom kennis en contacten voor het opbouwen van een succesvolle carrière binnen de logistieke sector.

Onze mijlpalen

Samen met jou hebben we al vele mijlpalen bereikt, zie hieronder een aantal van onze hoogtepunten.

2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022